Ми у Facebook
21.01.2016, 12:20

Мами Рівного обурені непрофесійністю дитячого лікаря

Мовляв, ставить неправильні діагнози і, відповідно, безпідставно призначає безліч ліків та кладе в лікарню.
Порушила цю тему у соцмережі Фейсбук Олена Рожко:

"Зіткнулась з великою проблемою, про яку не можу мовчати. Моя дитина захворіла на грип. Відразу звернулись до дільничного педіатра в поліклініці № 3 на вулиці Макарова, пролікувались і на четвертий день стало вже краще. А ще через день знову погіршало і ми одразу пішли до педіатра знову. Вона нас послухала, подивилась горло і сказала, що це можливо пішло ускладнення на горло. Порадила сходити до лора, щоб він подивився(дитина ще скаржилась на дискомфорт у вусі). Пішли ми на прийом до дитячого лора. Вона подивилась вухо і поставила діагноз - гнійний середній отит. Сказала,що треба лягати в лікарню. Я відмовилась, а вона ще змусила мене підписати відмову від госпіталізаціі. Виписала рецепт з вушними краплями і антибіотиком десь на 700 грн. Я вирішила сходити ще до дорослого лора в поліклініці, щоб перестрахуватись, бо на гнійний отит було зовсім не схоже. Вже дорослий лор зробив огляд і ніякого отиту взагалі не виявив, тим паче гнійного. Виписав направлення на аналіз крові. Аналіз виявився в нормі. Він виписав просто пігулки від горла і все. А я от сиджу і думаю: скільки вона (дитячий лор) ще поставила таких хибних діагнозів дітям? І бідні батьки тратять нерви і гроші абсолютно в трубу і псують цими непотрібними ліками здоров'я дітей. Я вважаю, що такий некомпетентний лікар не може лікувати дітей. Мамочки, хто ще не задоволений цією лікаркою (дитяче відділення поліклініки №3 на Макарова). Пишіть своі історіі можливо разом ми щось поміняємо!"

Рівненський лікар, якого звинувачують у смерті дитини, хоче повернутись на роботу

Розповідь пані Олени викликала бажання поділитися подібними історіями лікування у цього лікаря й інших мам Рівного:

Наташа Мельник: "Я ходила вагітна,то в мене там лор гайморит знайшла, призначила ліки,і сказала, що треба пробивати ніс, щоб почистити. Але завдяки чоловіку, який повів мене до іншого лікаря, яка, крім алергічного риніту, нічого не знайшла, це робити не довелося...Краплі в ніс і все минулось".

У Рівному почали інформувати пацієнтів про наявність ліків у лікарнях

Элла Молибогина:
"Сама до неї один раз водила малого, то, чесно кажучи, вона, мабуть, сама здивувалась, що до неї пацієнт прийшов, як побачила мене з дитиною. Лікарем цю жінку назвати не можна. Діагнози ставить просто тикаючи пальцем в небо і підходу до дитини-пацієнта зовсім не має. Зразу з погрозами і криками до дитини".

Elena Krivoruchko:
"Моїй доньці поставили діагноз "гнійний гайморит" і поклали в лікарню. Але виявилося, що у неї був чиряк в носі. Це було раніше, не в цьому році, і лікар була в дит поліклініці на Макарова".

Як лікувати грип: поради лікаря Комаровського

Elena Mikhalevich: "Це такий лор - просто жах. Була в неї один раз і, слава Богу, останній...Вона всіх одразу в лікарню ложить, та ще й з такими діагнозами".

Іванна Сидорчук:
"Була в того лора двічі. Більше не піду. Навіть знімка на предмет гаймориту сама подивитись не може. Та й непривітна така".

Жанна Осадчая:
"В нас теж таке було. Жалкую, що тоді одразу не пішла і не запхнула її писанину у .... вухо. Поставила діагноз "середній отит", хоча його там і близько не було. І понавиписувала купу ліків + антибіотик для дворічної дитинки".

Робейко. Кунерт Віта:
"Всі, хто належить до поліклініки на Макарова( дитячої), знають, що до цього лора ходити не варто. Я одразу їду в обласну лікарню".

Як попередити грип: поради лікаря Комаровського

Леся Ровінська: "Ми також декілька раз у неї були - по рентгенівських знімках вона завжди бачить гайморит, якого і близько немає!"

Елена Малая: "Розказую: у поліклініці на Макарова є такий собі кабінет головного лікаря. Знаходиться в основному корпусі на верхніх поверхах (точно не пам"ятаю на якому, давно була). Люди там досить привітні, вислухають. Була якось особисто. Це буде дієвіше, ніж описи у соцмережі: пишете заяву, кілька підписів мамочок (думаю, тут же біля кабінету педіатра знайдуться такі, що вже добре знають цього лора), робите копію заяви на випадок "загубилася" й заносите головному лікарю. Особисто теж була у цього ЛОРа, теж переконалася й знаю, підтримую ваші негативні відгуки, й раджу задокументувати скарги".

Начальник міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук повідомила ОГО, що всі дитячі спеціалісти підпорядковуються головному лікарю міської дитячої лікарні М. Надєйко і, що йому доручено розібратися у цій сиутації. Тож доки коментарів зі сторони медиків нема, прізвища лікаря, на якого скаржаться, не публікуємо.






На правах реклами