Ми у Facebook
22.01.2016, 09:20

Рівнянку обікрала служба кур'єрської доставки

Інтернет буквально рясніє скаргами українців про крадіжки речей з посилок. Замість дорогих телефонів на пошті вони отримують пляшки з водою, а гаджети їм підміняють пластиковим непотребом.
Жителька міста Сарни Марина поскаржилась нашим журналістам на те, що її посилку, що йшла з Німеччини, обікрали в Україні.

"До Різдва я очікувала посилку з Німеччини. Отримавши завітний пакунок була не те, що вражена, а розчарована", - розповідає дівчина. " Кур'єр, який здійснював доставку, просто залишив у руках пакунок і швидко залишив будинок. Я навіть не розписалась у накладній".

"Укрпошта" з 1 лютого доставлятиме великовагові вантажі

Це перше, що насторожило Марину, й недарма, адже дівчина не дорахувалась у подарунку з-за кордону елітних дорогих парфумів.

"Загалом у ящику мали б бути солодощі та парфуми, а я отримала лише цукерки та печиво. Головного подарунку у коробці не було. Згідно з наліпками посилка прийшла вiд закорднонної служби доставки "DHL", тут в Україні вони передали її на "Росан", а з "Росану" - на "Мicт Експрес", власне, їхній представник і віддавав мені коробку".

Дівчина показує мені номер декларації, цілковите відстеження посилки з усіма її прибуттями та вибуттями на склади. Втім, добитись істини важко. Телефонуємо з Мариною до відділення служби доставки у Сарнах. Там нас запевняють, що посилка прийшла вже без відповідних документів.

Чи потрібно рівнянам платити за повірку лічильників

"Як так? А якби у ящику була бомба чи інші заборонені для транспортування речі?" - відверто дивується наша постраждала.

На гарячій лінії поштової служби "Міст Експрес" нам відповіли, що отримувач мала б перевірити накладну при кур'єрові й ніхто навіть не хоче слухати про те, що він просто прийшов без неї.

"Посилка була роздерта, зверху акуратно ще раз заклеєна скотчем. А перелік речей у ній відправник зробив, на жаль, лише в одному екземплярі".



Довести вину фірми у таку випадку дуже важко. Річ у тім, що заяву про зникнення має писати відправник. Тобто, відправник тієї країни, звідки прийшла посилка. Тому ніхто і не біжить у міліцію. Дуже багато країн відмовилися взагалі щось в Україну відправляти. І саме через постійні крадіжки. Страхувати відправлення - теж не варіант: чим більша сума цінності буде вказана, тим більша ймовірність, що посилку відкриють. Також за пересилку товару довелося би дуже дорого платити.

"Найгірше - не вкрадені речі, а зіпсований сюрприз, - каже Марина. - Мені соромно перед людиною з іншої країни за те, що ми такі. Так формується думка про нас, про країну та її націю і в очах європейців ми виглядаємо не найкраще. Нам до високих ідеалів дуже далеко, а все ж починається з малого".






На правах реклами