Ми у Facebook
23.01.2016, 08:30

Від сьогодні у зоні АТО працюватиме місія з розмінування

4vlada.com

В Україну 23 січня прибуде місія ООН, яка вивчатиме, головним чином, потреби так званого "гуманітарного розмінування" у зонах проведення бойових дій на сході України.
Про це розповів в інтерв'ю Українській службі "Голосу Америки" постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

У Рівному запровадять облік військовозобов'язаних та призовників

"Ми добилися того, щоб Секретаріат ООН схвалив рішення про направлення до України, в тому числі, на Донбас місії експертів з різних служб секретаріату ООН, в першу Програми розвитку ООН, ЮНІСЕФ, а також служб, які представляють департамент роззброєння, відділ розмінування з тим, щоб вони подивилися, яким чином ООН може перебрати на себе певну частину роботи так званого "гуманітарного розмінування", - розповів Єльченко.

"Після цього, можливо буде створений невеликий координаційний офіс ООН в Україні, який і почне цю роботу. А далі ми будемо крок за кроком просувати свої ідеї", - зауважив посол.


В гостях у батьків Героя України Ігоря Гордійчука

Дипломат поінформував, що представники ООН приїжджають в Україну 23 січня і працюватимуть впродовж двох тижнів. Він висловив переконання, що ця місія зможе працювати успішно, оскільки йдеться про розмінування, в чому зацікавлені всі сторони конфлікту.

"Ми не говоримо про те, що завтра розпочнеться розгортання миротворчої операції ООН. Ми говоримо лише про один з елементів, тобто як нам сфокусувати допомогу ООН у питанні розмінування на сході України", - підкреслив Постійний представник України при ООН.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ