Ми у Facebook
28.01.2016, 16:40

Начальник обласного Пенсійного фонду прокоментував скаргу на нього Яценюку

Василь Петняк

Мовляв, створення Володимирецького, а не Кузнецовського об'єднаного управління Пенсійного фонду продиктовано об'єктивними причинами.
Як писав портал ОГО, Кузнецовськ поскаржився Яценюку на начальника обласного пенсійного фонду. Бо міські депутати були незадоволені запланованою реорганізацією органів Пенсійного фонду, зокрема створенням об'єднаного управління у Володимирці, а не у Кузнецовську.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду у Рівненській області Василь Петняк у листі до редакції ОГО пояснив причини саме такої реорганізації. Зокрема, за його словами, при утворенні об'єднаних управлінь враховували адміністративну структуру області, необхідність співпраці з центрами поштового зв'язку та кадровий потенціал управлінь.

Де тепер знаходиться Пенсійний фонд Рівного

Виходячи з цього, центральний офіс об'єднаного управління буде розташовуватись у Володимирці, тому що тут розташований офіс "Укрпошти", який обслуговує пенсіонерів обох управлінь і здійснює виплату пенсій через відділення поштового зв'язку, в тому числі у найвіддаленіших селах району.

Також у Володимирецькому районі більше пенсіонерів- понад 16 тисяч, ніж у Кузнецовську - 11,5 тисячі.

Як зміняться пенсії у 2016 році

Крім того, на час проведення об’єднання в управлінні Пенсійного фонду України в м. Кузнецовську немає начальника управління. Попередній начальник пішла на пенсію 26 травня торік, перший заступник цього ж управління одержує пенсію за віком, а начальник управління Фонду в Володимирецькому районі Ірина Бова – досвічений, грамотний, відповідальний керівник, здатний вирішувати складні завдання, які стоять перед управліннями Фонду в зв’язку з проведенням пенсійної реформи.

На Рівненщині торгували святою водою

Об’єднання двох окремих управлінь в одну юридичну особу не тільки не зменшить, а навпаки - збільшить доступність пенсійних послуг, тому що їх зміст і якість залежить, перш за все, від кваліфікації спеціалістів. Крім того, така оптимізація структури дає змогу суттєво скоротити кошти на утримання. Адже, в першу чергу, скорочуватиметься адміністративний апарат: в обох управліннях Фонду однаково будуть скорочені посади перших заступників.

Рівненщина - у лідерах України за рівнем падіння реальних зарплат

А ось кількість спеціалістів у відділах з обслуговування пенсіонерів та відділах з призначення та перерахунку пенсії в об’єднаному управлінні залишаться незмінними. Всі спеціалісти будуть і надалі працювати на своїх місцях у тих самих приміщеннях за тією ж адресою, в тих же залах обслуговування, кабінетах, як і до об’єднання, за тими ж самими номерами телефонів та «гарячих» телефонних ліній. Для отримання сервісу не потрібно буде збирати візи та погодження, всі послуги надасть працівник, до якого звернулись з конкретними питаннями. Тобто об’єднання є суто організаційним і його мета - покращити якість роботи управління в пенсійній системі.





На правах реклами