Ми у Facebook
29.01.2016, 09:00

Розслідування справи щодо хабарництва чиновника облдержадміністрації завершено

Мова йде про заступника директора одного з департаментів Рівненської обласної державної адміністрації.
Як інформують з відділу комунікації Рівненського облуправління поліції, 53-річний держслужбовець сьомого рангу з травня по липень торік вимагав та одержував кошти за вирішення питань, які належали до його компетенціі.

Житель Рівненщини хотів вступити в "ДНР"

Загалом протягом трьох місяців посадовець у службовому кабінеті отримав понад 12 тисяч гривень неправомірної вигоди від фізичних осіб за сприяння в підготовці документів, необхідних для отримання дозволу, та його видачу. Під час одержання 5600 гривень - останньої суми -його затримали співробітники правоохоронних органів.

Рівненщина: за видобуток бурштину - три роки за ґратами

Було порушено кримінальне провадження за п’ятьма фактами отримання чиновником неправомірної вигоди і днями його скерували до суду. За частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі на п’ять-десять років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та конфіскація майна.

ВІДЕО: подробиці ДТП за участю автобуса

Нагадаємо, що підозрюваний у злочині - затриманий торік наприкінці липня заступник директора департаменту екології і природних ресурсів Олександр Курильчик. Правоохоронці з’ясували, що він систематично брав з підприємців хабарі за дозволи на використання артезіанських свердловин, спуск води з водних об`єктів тощо. Олександр Курильчик 13 років пропрацював у департаменті екології і природних ресурсів, був в установі заступником при Петру Колодичу, Валентину Дудці. Еск-директор департаменту Валентин Дудка, коментуючи затримання свого підлеглого, не виключав, що в управлінні діяла схема отримання хабарів, налагоджена при попередньому керівництві. Втім, каже, що не мав доказів цього.





На правах реклами