Ми у Facebook
01.02.2016, 12:20

Шкільні канікули через грип закінчили неспроста?

Рівняни поскаржилися депутату міськради Рівного Святославу Євтушенку на те, що, незважаючи на епідемію грипу, у школах Рівного у найближчі два тижні дітей щеплюватимуть від поліомієліту, оскільки минулого тижня в Україні стартувала чергова хвиля вакцинації від цієї недуги,
За неофіційною інформацією, повідомляє п. Євтушенко, щоб Рівненська область не показала малий відсоток щеплених від поліомієліту, школярі виходять на навчання. Хоча раніше медики в один голос забороняли проводити будь-які щеплення під час епідемії, тим паче дітям. Адже разом із вакциною в організм людини потрапляє частка вірусу. У нормальних умовах це сприяє виробленню імунітету від нього. Під час же епідемії навпаки - може спровокувати хворобу і призвести невідомо до яких наслідків.

За минулий тиждень через грип госпіталізували майже 800 рівнян

Депутат, який є батьком трьох дітей, обурюється:

- Не розумію, невже лікарям, управлінню охорони здоров'я до цього байдуже? Це ж здоров'я наших дітей! Я наприклад, проти, щоб моїх дітей зараз вакцинували, бо мені не все одно, які це може мати наслідки.

На Рівненщині вже 11 людей померло від грипу

З проханням пояснити таку ситуацію і розглянути можливість відкласти у Рівному вакцинацію від поліомієліту Святослав Євтушенко звернувся з депутатським запитом до міського управління охорони здоров'я.






На правах реклами