Ми у Facebook
02.02.2016, 15:00

На Волині хочуть звільнити медсестру, яка відмовилася робити дітям щеплення від поліомієліту

Звуть її Лілія Шеприкевич. І вона з Нововолинська.
Медсестра відмовилась необґрунтовано вакцинувати від поліомієліту дітей у садочку, де працює. Вона не перший рік працює медсестрою, має відзнаки і нагороди, але зараз не вірить у спалах поліомієліту в Україні, щодо якого є багато суперечливих даних.

Дітей Рівного хочуть вакцинувати від поліомієліту в період епідемії грипу

Зі ЗМІ Лілії стало відомо, що двоє дітей на Закарпатті, в яких влітку виявили вакциноспоріднений вірус поліомієліту, і через яких розпочалася позапланова вакцинація, повністю одужали. Ці випадки не були пов'язані між собою, і це навіть не є "спалахом". Тому вона відмовилась робити ці додаткові щеплення дітям.

Ще одна причина відмови Лілії – сумніви у якості вакцини, яку їм привезли. З її слів, перед першим туром вакцину в медпункт принесли без жодних офіційних документів. У другому ж турі температурні індикатори на флаконах оральної поліовакцини були підозрілими на вигляд, такими, що не відповідали інструкції виробника і викликали сумнів у її безпечності.

Шкільні канікули через грип закінчили неспроста?


Керівництво місцевої поліклініки написало скаргу на непокірну медсестру, звинувачує її у некомпетентності і намагається звільнити з роботи.

Проте, на думку юристів, вчинок Лілії є цілком законним і обґрунтованим, а підстав для її звільнення чи якихось санкцій щодо неї – немає.

Джерело http://www.volynnews.com/






На правах реклами