Ми у Facebook
02.02.2016, 14:40

"У свинячий голос": депутати Рівного хочуть відмовитися від міст-побратимів з Росії

Майже через два роки після військового вторгнення Росії на територію України депутати міськради Рівного ініціюють розірвання "побратимських" відносин з російською Костромою.
Вулиці Костроми


Фракція ВО «Свобода» у міськраді Рівного ініціювала проект рішення про розірвання двосторонніх угод міста з російськими містами-побратимами, зокрема з Костромою.

«Враховуючи військову агресію російської федерації, зокрема анексію Криму та військову окупацію частини територій Донецької та Луганської областей, котрі призвели до тисяч смертей українців, Рівне просто зобов’язане розірвати в односторонньому порядку, так звані «побратимські» відносини із Костромою»,
- зазначив депутат-"свободівець" Олег Карп’як


На Рівненщині спіймали російського шпигуна

Звернули увагу депутати й на те, що у російському місті Кострома базується 331-й гвардійський парашутно-десантний полк, військовослужбовці котрого неодноразово «губилися» в степах Донецької області та потрапляли в полон українських військових, зокрема поблизу Іловайська, під час трагічних подій наприкінці літа 2014 року. Також є свідчення про участь десантників 331-ї ГПДП у бойових діях поблизу Амвросіївки, Дзеркального та Станиці Луганської.

Кого серед іноземців для створення сім'ї рівняни обирали найчастіше

Якщо побратимські відносини з Костромою буде розірвано, постане питання і про перейменування у Рівному вулиці Костромської, названої на честь міста-побратима.

8,5 млрд гривень зі Сбербанку Росії у Рівному можуть піти на благодійництво

Нагадаємо, що співпраця Рівного з Костромою започаткована ще у 1966 році на рівні двох підприємств - Рівненського льонокомбінату та Костромського льонокомбінату (нині ТзОВ «Костромський льонокомбінат ім. І.Д.Зворикіна») після відвідання Костроми для обміну досвідом бригадою спеціалістів з Рівного. На честь розвитку партнерських стосунків між двома містами розпорядженням голови Рівненського міськвиконкому від 11 березня 1980 р. №139-Р новій вулиці м. Рівного було присвоєно назву «Костромська»

До речі, загалом Рівне має вісім міст-партнерів, з якими підписано "Угоду про Партнерство", одне партнерське місто, з яким підписано "Протокол намірів про співпрацю" та одне дружнє місто. Переважно це польські міста. Також серед партнерів є міста з Болгарії та Німеччини.






На правах реклами