Ми у Facebook
02.02.2016, 16:20

Медичне керівництво Рівного прокоментувало скарги батьків щодо вакцинації від поліомієліту

І пообіцяло, що змушувати робити щеплення не будуть.
Як повідомляв портал ОГО, батьки Рівного скаржилися, що шкільні канікули через грип закінчили неспроста, а для того, щоб провести вакцинацію від поліомієліту. Також вони обурювалися, що їхніх дітей хочуть вакцинувати від поліомієліту в період епідемії грипу у місті. Ці скарги ми переадресували у міське управління охорони здоров'я Рівного.

- Є тільки дві умови для здійснення вакцинації від поліомієліту: згода батьків і здорова дитина, - розповіла ОГО начальник міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук. - Якщо вони дотримані - щеплення робити можна. І третя хвиля вакцинації від поліомієліту мала розпочатися ще 25 січня. Втім, оскільки в цей час на Рівненщині була епідемія грипу та ГРВІ, ми взяли на себе відповідальність і повідомили в облуправління охорони здоров'я, що в епідперіод вакцинацію проводити не будемо. Завдяки двотижневим вимушеним канікулам у школах Рівного, введеним через епідемію грипу та ГРВІ, захворюваність серед дітей міста суттєво пішла на спад. Показники захворюваності були озвучені на засіданні міської протиепідемічної комісіїі минулої п'ятниці у присутності журналістів. Саме показники, а не необхідність здійснювати вакцинацію від поліомієліту, й стали підставою для відновлення навчання. А оскільки під третю хвилю вакцинації від поліомієліту потрапляють школярі початкових класів, батькам у школах почали вручати "інформовані згоди на здійснення щеплення"


На Волині хочуть звільнити медсестру, яка відмовилася робити дітям щеплення від поліомієліту

Вікторія Покоєвчук запевнила, що ніхто не змушуватиме батьків робити щеплення дитині, якщо вони цього не хотітимуть. І пообіцяла, що перед щепленням у школах дітей обов'язково оглядатиме лікар, щоб впевнитись, що нема протипоказів до вакцинації.

Також, за словами п. Покоєвчук, вакцинація - нині єдиний ефективний спосіб запобігання інфекційним захворюванням, в тому числі й поліомієліту. І щоб вони не поширювалися, важливо сформувати колективний імунітет, тобто щепити якомога більше людей.






На правах реклами