Ми у Facebook
03.02.2016, 07:40

Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику

Більшість сучасних господинь не уявляють своє життя без холодильників і зачасту зберігають там усі можливі продукти, але, як виявляється, таке "піклування" про свіжість вашої їжі може лише нашкодити.
Річ у тому, що далеко не всі продукти можна зберігати в холодильнику, адже саме при низьких температурах вони втрачають свої смакові властивості, користь та свіжість. До таких продуктів відносяться:

1. Хліб. Цей продукт дуже вбирає запахи, в тому числі усі, які є в холодильнику. Крім того, саме в холодильнику хліб швидше черствіє. Якщо ви вже й вирішили таким чином зберегти його свіжість - помістіть хліб у щільну коробку, а вже тоді в холодильник.

2. Овочі, у складі яких є висока кількість води: огірки, помідори, кабачки, баклажани тощо. Ці продукти теплолюбні і зберігати їх краще при кімнатній температурі. Якщо ж помістити ці овочі в холодильник - вони просто втрачатимуть свій смак і швидко зіпсуються.

3. Картопля. Багато господинь все частіше кладуть картоплю в холодильник. Але, під впливом низьких температур крохмаль перетворюється в цукор і сприяє швидкому псуванню картоплі. Найкращий варіант - зберігати картоплю в паперових пакетах в комірчині.

4. Шоколад і цукерки. Зберігання в холодильнику цих солодощів викликає утворення конденсату на їх поверхні, що згодом висихає і призводить до втрати естетичних і смакових властивостей шоколадних солодощів.

5. Екзотичні фрукти (цитрусові, гранати, хурма тощо). Тут варто знати, що більшість тропічних фруктів при зберіганні в холодильнику дуже часто підгнивають і виділяють шкідливі речовини. Краше загорнути ці фрукти у папір та прибрати у темне сухе місце.

6. Цибуля і часник. Для цих антигрипозних продуктів необхідна вентиляція, а у холодильнику вона відсутня. Краще зберігати цибулю і часник у сітці, в темному прохолодному місці.

Статті до теми:

Топ-10 корисних продуктів для профілактики грипу

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок

П’ять основних продуктів для жіночої краси [+ПОРАДИ]

15 найбільш корисних продуктів для організму





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ