Ми у Facebook
03.02.2016, 15:40

Як реформуватимуть пенсійну систему держави у 2016 році

За словами міністра соціальної політики України Павла Розенка, головне завдання на 2016 рік у реформуванні пенсійної системи – це запровадження накопичувального рівня та збереження страхової системи пенсійного забезпечення.
„Запровадження накопичувальної системи – це моя принципова позиція. Солідарна система не здатна вирішити питання гідного рівня пенсійного забезпечення. І надалі ця тенденція буде тільки поглиблюватися. Альтернативи запровадженню другого рівня пенсійного забезпечення немає, як і немає альтернативи збереженню страхового принципу”, - сказав він.

Якими будуть пенсії рівнян у 2016 році

За словами Павла Розенка, ліквідація страхового принципу пенсійного забезпечення, як і ліквідація Пенсійного фонду, є неприпустимою. Відмова від страхового принципу і фінансування пенсій виключно з Державного бюджету України, на переконання Міністра, призведе до „повної пенсійної зрівнялівки”.

Начальник обласного Пенсійного фонду прокоментував скаргу на нього Яценюку


„Ми не допустимо руйнування страхової системи і ліквідації Пенсійного фонду, адже треба рухатися вперед - до європейських стандартів, а не повертатися назад - до радянської бюджетно-розподільчої системи пенсійного забезпечення
”, - запевнив він.

За інформацією Урядового порталу






На правах реклами