Ми у Facebook
03.02.2016, 22:00

Як обрати няню для дитини: Топ-5 порад

Вибір няні - справа дуже відповідальна, адже цій людині ви довіряєте життя та виховання вашої дитини. Саме тому ми підготували кілька рекомендацій, які допоможуть вам обрати хорошу няню для малюка.
У зв'язку з постійною зайнятістю все більше мам вдаються до послуг няні. По-перше, це зручніше, ніж щоразу просити сусідів чи рідних про допомогу у догляді за дитиною. По-друге, залишаючи дитину з кваліфікованою нянею, ви будете спокійні за її життя та виховання.

Насправді, вибір няні - справа не з легких, адже тут варто врахувати і вік дитини, і її характер, і підготовку няні та й багато інших особливостей. А тому ми пропонуємо кілька головних порад, які допоможуть при виборі няні:

1. Особливості дитини. У будь-якому випадку варто враховувати стан здоров'я та індивідуальні характеристики дитини. Якщо ви хочете підтягнути дитину в навчанні, краще обирати няню з педагогічною освітою. Для діток більш замкнутих в собі підійде няня-психолог. Якщо дитина часто хворіє, краще пошукати няню-медика.

2. Вік няні також має не останнє значення. Якщо ваша дитина дуже активна, кращим варіантом буде молода енергійна няня, яка зможе задовльнити потреби малюка. Для маленьких інтелектуалів краще обирати няню середнього віку - вона і догляне за дитиною і навчатиме у міру свого досвіду. Ну а для найменшеньких малюків підійде няня старшого віку. Її знання та навички, накопичені протягом життя, обов'язково будуть корисними у догляді за немовлям.



3. Документація. Якщо ви вже і надумали наймати няню, не бійтеся пересвідчитися у її підготовленості. Перегляньте документи про освіту, обов'язково вимагайте медичну книжку. В цьому нічого поганого немає - так ви будете спокійні за дитину.

4. Особистісні якості няні. Професійний досвід людини - це одне, а от поведінка та характер - зовсім інше. Тут, знову ж таки, треба врахувати особливості дитини. Якщо малюк гіперактивний, неспокійний та неслухняний - йому підійде більш строга няня (в міру звісно). Для дитини вразливої, образливої краще найняти більше демократичну та чуйну жінку.

5. Співбесіда. Якщо ви уже вирішили, яку няню хочете, її вік та інші характеристики - сміливо проводьте співбесіди. Не варто зупинятися на першій же няні. Поспілкуйтеся з кількома, аби обрати кращу для вашої дитини. Уже під час самої бесіди поспостерігайте за нянею, за її вмінням контактувати з дитиною, знаходити підхід, стримувати власні амбіції тощо.

Знайти няню ви можете за допомогою сеціального агенства, порад близьких людей, або ж в інтернеті. Ну а якщо ви хочете знайти няню в Рівному, можете скористатися службою "Няня на годину".

Статті до теми:

Яку породу собаки краще обрати для дитини [+Фото]

ВІДЕО: Як розбудити дитину зранку

Основні правила статевого виховання дітей [+ПОРАДИ]





На правах реклами