Ми у Facebook
07.02.2016, 11:00

Cитуація з грипом на Рівненщині

Рівень захворюваності на грип в області знижується. Водночас за період з 22 по 29 січня на Рівненщині було зафіксовано понад 16 тисяч хворих на грип та ГРВІ. З них – понад 8 тисяч діти.
У Рівному впродовж тижня госпіталізували майже 800 рівнян, з них 442 – це діти. Епідпоріг перейдено на 57 відсотків, тоді як на попередньому тижні його норма була перевищена на 116 відсотків. Найбільше епідеміологічний поріг подолано у Березнівському, Зарічненському районах та місті Острог. Єдиний район, де епідпоріг не перевищив норму – Гощанський.

Як лікувати грип: поради лікаря Комаровського

Станом на 2 лютого в області від грипу померло 11 людей, з них сім смертей – від каліфорнійського грипу. Два випадки каліфорнійського грипу зафіксували у Рівному, по одному в Кузнецовську, Дубенському, Дубровицькому, Березнівському та Володимирецькому районах.

За минулий тиждень померло чотири жінки у Рівному, Рівненському, Сарненському та Дубровицькому районах. У Рівному жертвою грипу стала 78-річна жінка, у Дубровицькому районі – 52-річна, у Сарненському – 65-річна, а у Дубровицькому – 69-річна.

За минулий тиждень через грип госпіталізували майже 800 рівнян

– Усі жінки мали ще супутні хронічні захворювання, як-от цукровий діабет, бронхіальна астма, серцева недостатність, – зазначив начальник епідеміологічного відділу ГУ Держсанепідслужби області Віктор МОРОЗ.

Попри те, що у Рівному, Березнівському, Дубенському, Зарічненському, Костопільському, Рокитнівському та Сарненському районах вже скасували карантин, у шкільних навчальних закладах й надалі проводиться щоденний моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ серед дітей для своєчасного введення обмежувальних заходів.
Тим часом, на Володимиреччині, Демидівщині, Здолбунівщині, Млинівщині, Острожчині, містах Дубно та Острог комісії продовжили карантин до 5 лютого включно.

На Рівненщині вже 11 людей померло від грипу

У Рівненському районі за рахунок перенесення весняних канікул діти також ще тиждень не ходять до школи.





На правах реклами