Ми у Facebook
09.02.2016, 08:30

9 лютого - День стоматолога

В Україні його відзначають з 1993 року.
Незважаючи на те, що стоматологія є однією з найдавніших галузей медицини (розкопки в пакистанській провінції Белуджистан виявили останки людей, які жили 7 - 5,5 тисячі років до нашої ери, в зубах яких були висвердлені майже ідеальні отвори діаметром 1-3 мм і глибиною до 3,5 мм), День стоматолога - порівняно молоде професійне свято.

9 лютого: дні народження рівнян, ювілейні дати у Рівному

Дата святкування Міжнародного дня стоматолога вибрана не випадково. Свято зубних лікарів відзначається в день шанування католицькою церквою християнської мучениці Аполлонії Олександрійської, яку страшними тортурами намагалися змусити відректися від християнства. Атрибутами святої Аполлонії, відповідно до характеру тортур, які щодо неї застосовували, стали зуби або щипці. Свята жінка витримала все, і коли їй пригрозили стратою на багатті (9 лютого 249 року), вона сама зробила крок в полум'я. З тих пір існує повір'я, що варто вимовити: «Санта Аполонія!» і зубний біль відступить.

Свята, пам'ятні дати у лютому 2016

У низці держав світу в цей день чиновники і пацієнти вітають лікарів-стоматологів з їхнім професійним святом. Міжнародний день стоматолога не є неробочим днем.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ