Ми у Facebook
11.02.2016, 18:40

Як на Володимиреччині молодики у церкві дебош влаштували

Про богохульство, що сталося 18 січня 2016 року о 17 годині в селі Зелене.
Нагадаємо, що за вчинене, хуліганам загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років

Розповідає настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Володимир Першута:

– У Надвечір’я Богоявлення в ризах і з кадилом я готувався вийти із Царських врат, щоб розпочати службу. Парафіяни тільки збиралися. Коли почувся дикий сміх і крики в церкві, я поспішив з олтаря і встиг стати перед Царськими вратами. Що я побачив? У храм вбігло п’ятеро збуджених і веселих юнаків, які попрямували до мене і почали вимагати, щоб я їх «посвятив». Кажу, що служба у нас починається, зараз освятимо воду і вас обов’язково окроплю. Один хлопчинка, менший за мене, нахилився, схопив моє кадило. Тримаю я, тягне кадило до себе він. І я, в рясі, під Святими образами і в Святому храмі, прошу по-хорошому:

– Хлопці, будь ласка, вийдіть із храму. Визву поліцію.

ВІДЕО: на Рівненщині розбійники напали на сім'ю - господаря катували праскою


Другий раз повторюю: «Викликати поліцію?»

Один із молодиків підступає близько до мене і на весь храм матом: «Да я твою міліцію…» – і пальцем з ключами давай крутити перед моїми очима. Прихожанка Оксана до них обізвалася і попросила не кричати в церкві. Це ж Святе місце! У відповідь почули потік нецензурних слів.

Я пройшов уперед, став перед престолом (хто зна, що в них на думці?) і прикрив рукою хреста. Один з молодиків схопив запалену свічку, високо підняв і побіг до виходу. За ним другий теж схопив свічку з підсвічника і помчав до вхідних дверей. Я тільки-но повернувся лицем до олтаря, чую знову крик.

Очам своїм не повірив! Ці молоді «дядьки» повилазили на вхідні двері до храму і почали гойдатися і кататися на них. Такого богохульства годі й придумати. Віруючі дивилися на мене, а я ж на службі, теж боявся, аби ще чого ті хлопці не вчудили у святому храмі. Просьби і вмовляння до них не доходили.

А служба має йти чітко по годинах – такий церковний канон. Там баночка з водою стояла – перевернули баночку. З церкви забрали свічки і з ними поїхали на автомашинах до магазину…

Вам не передати, що я 18 січня пережив…

Списати на те, що ці хлопці випили чи накурилися – нічого не сказати. Декілька парафіян встигли зняти на відео дебоширів у Святому храмі, хай Бог нас простить.

Тепер, аналізуючи те, що сталося у храмі, аби більше такого не повторилося в інших церквах, громада зобов’язала мене і сільського голову із заявою звернулася до поліції, яка, за словами найнижчого розбишаки, «йому підчиняється», аби встановити справедливість.

За матеріалами Полісся НЕТ






На правах реклами