Ми у Facebook
13.02.2016, 16:00

Рецепти до Дня святого Валентина: М’яско для НЬОГО і Банановий тортик для НЕЇ

До Дня усіх закоханих 14 лютого готують різні кулінарні сюрпризи - від шоколадної "валентинки" чи тортика у вигляді серця до еротичної страви для коханої/коханого, романтичної вечері для двох.
ОГО пропонує два прості рецепти для романтичної вечері на двох з колекції рецептів Галини Цуканової.

ДЛЯ НЬОГО: М’яско для коханого
Свинина для відбивних - 500-800 г, сир твердий - 80-100 г, масло вершкове - 80-100 г, 1 лимон, пучок зелені петрушки та кропу або улюблених сухих спецій, сіль, перець.




Заздалегідь підготуйте м’ясо як для відбивних. Для цього шматок пісної свинини (ідеальний варіант - шинка або корейка) наріжте впоперек волокон, посоліть, поперчіть і залишіть у цьому "сухому маринаді" мінімум на півгодини, максимум на всю ніч.

Підготуйте ароматне масло. Для цього півпачки натурального вершкового масла вийміть з холодильника, щоб воно розм’якло до кімнатної температури. У мисочці розітріть масло з сіллю, перцем, подрібненою зеленню, додавши кілька крапель лимонного соку. Отриману масу загорніть у фольгу і покладіть у морозильник. Натріть сир. Наріжте кілька кружалець лимона.

Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть на змащене жиром деко відбивні й запечіть їх у духовці - спочатку 5-7 хвилин з одного боку, потім переверніть і ще 5 хвилин з іншого.
Посипте відбивні тертим сиром і поставте в духовку ще на кілька хвилин, щоб сир розплавився і трішки зарум’янився.

Викладіть м’яско на гарну плоску тарілку, на кожну відбивну покладіть скибочку ароматного масла і скибочку лимона.

Секрети від пані Галі: Не маєте часу, можливості чи бажання возитися з духовкою - можете просто підсмажити відбивні на сковорідці, звернутися за допомогою до мами або ж купити готові відбивні в кафе чи супермаркеті.

Що приготувати на День закоханих: рецепти


ДЛЯ НЕЇ: Банановий тортик "Хочу солоденького"
3-4 банани, 3 готові бісквітні коржі, 1 банка невареного згущеного молока, фрукти й тертий шоколад для прикраси.



Банани натріть на буряковій тертці або наріжте дуже дрібними кубиками, змішайте зі згущеним молоком. Має утворитися однорідна маса.

Коржі товщиною 2 см (продаються у супермаркетах, або ж можна спекти заздалегідь з 6 яєць, 200 г цукру та 200 г борошна і розрізати на 3 частини) викладіть на блюдо або пласку тарілку. Щедро вкрийте кожен з них банановою сумішшю. Зверху прикрасьте будь-якими фруктами, зефіром, мармеладом або тертим шоколадом.

До речі, такий тортик для своєї коханої може приготувати кожен чоловік.



Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]





На правах реклами