Ми у Facebook
15.02.2016, 18:40

Щоб наблизитись до бурштину, радикали хочуть мати "свого" керівника поліції Рівненщини

Вони збираються замінити на посаді Сергія Максимова.
Сергія Максимова хочуть замінити, - про це повідомляє "Рівне Вечірнє".

Як стало відомо з власних джерел, лідер Радикальної партії Олег Ляшко та його рівненські ставленики та однопартійці уже визначилися з кандидатурою, яку проштовхуватимуть на посаду начальника поліції в Рівненській області. Мова — про близьку до Радикальної партії людину, начальника управління матеріального забезпечення ГУ НП у Рівненській області Євгена Коняшка.

Нардеп з Рівного "засік" прокурора на авто за 200 тисяч доларів

Про близькість цього "поліцейського" до радикалів, який до переїзду з Маріуполя до 2010 року працював на різних посадах у внутрішніх органах Донеччини, вказують документи у цетральній виборчій комісії. На останніх парламентських виборах він був уповноваженою особою в одномандатному виборчому окрузі №58 від Радикальної партії Ляшка й з'явився у Рівному невипадково.

Рівненська облрада готова висловити недовіру головному поліцейському області

Працює він під керівництвом Максимова з червня 2015 року. Розпочав роботу на посаді одного з заступників Сергія Максимова. З 2010 по 2015 рік був на пенсії. Репутація у цього поліцейського далека від ідеалу. У 2008 році був фігурантом медійного скандалу. У всеукраїнські ЗМІ просочилися документи з адміністрації президента з назвою «Список посадових осіб МВС та ДПА України, які підлягають звільненню із займаних посад». У преамбулі до «Списку...» вказано: «Вважається за доцільне звільнити з займаних посад 185 керівних працівників підвідомчих Кабміну структур через встановлені злочинні зв'язки». Володимир Коняшко теж згадувався у цьому документі, зокрема як чоловік, який працюючи в правоохоронних органах особисто та через довірених осіб з числа співробітників ВБНОН ніби-то контролював постачання та збут на території Донецької області великих партій трамадолу.


Євген Коняшко

Крім того, потенційний керівник поліції Рівненщини відзначився скандалом з подвійним врученням ключів від квартир працівникам міліції. Як пише газета "Приазовский рабочий" ключі від одних і тих же квартир в руки одним і тим же правоохоронцям в недобудованому й не введеному в експлуатацію будинку вручав особисто Володимир Коняшко, який тоді займав посаду начальника Маріупольської міліції. До слова, навіть після другого вручення ключів міліціянти не могли заселитися у квартири.

Не забарилася скандальна слава й після приїзду на Рівненщину. В журналістському розслідуванні ЕРВЕ ЮА під назвою "Дорога до бурштину. Крізь ліс, гранати і смітники" журналісти пишуть:

«Надзвичайно багато людей замислюються над тим, для чого Радикальній партії була авантюра з «пропиханням» Володимира Ковальчука на посаду голови Рівненської обласної ради. Щоб її втілити, з Києва приїжджали сам Олег Ляшко та Андрій Лозовий.

Злі язики подейкують, що їхнє основне зацікавлення — бурштин, і що ніби наступним кроком буде відставка головного міліціонера Рівненщини Сергія Максимова. Через новий закон про поліцію Максимов повинен у Києві пройти тестування на професійну придатність. Мовляв, у столиці вже погоджено, що Максимов цю перевірку не пройде. Його замінить людина, лояльна до «радикалів». Дехто називає кандидатуру Євгена Коняшко. Начебто останній має відкрити дорогу на бурштинові землі Рівненщини київським «ділкам».

Досьє на Сергія Максимова

Як видно з останніх потуг радикалів на Рівненщині і заяв голови облради, цю зелену дорогу на бурштин для київських ділків і намагаються відкрити радикали. А щоб це зробити, їм залишилося домогтися призначення на посаду начальника поліції Рівненщиин свого Маріупольського "мента" зі скандальним минулим. Для початку ж радикали ініціюють висловлення недовіри Сергію Максимову на найближчій сесії облради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ