Ми у Facebook
17.02.2016, 12:20

Хто від Рівненщини представляє у парламенті фракцію "Батьківщина", яка виходить з коаліції

Парламентська фракція "Батьківщина" виходить з коаліції. Про це в кулуарах Верховної Ради України 17 лютого повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко. Причини виходу "Батьківщини" з коаліції
"Вчора у Верховній Раді відбулися екстраординарні події, коли все таємне стало явним. Фракція "Батьківщина" на вранішньому засіданні прийняла єдино можливе рішення. Цей крок - вихід із коаліції",- сказала Тимошенко та додала, що у парламенті ніколи не існувало проєвропейської коаліції.

Також, як повідомляє РБК-Україна, Тимошенко закликала інших членів коаліції або окремих депутатів виходити із коаліції.

"Ми закликаємо усіх народних депутатів України, які не втратили честь, совість, відповідальність перед суспільством. Ми закликаємо залишити лави цієї формальної коаліції, якою прикривали справжній стан справ, тому що рішеня Конституційного суду від 6 квітня 2010 року дозволяє в індивідуальному порядку народним депутатам, як зайти в коаліцію, так і вийти з коаліції "
,- додала вона.

Варто зауважити, відповідну заяву Тимошенко зробила у присутності усіх членів "Батьківщини".

Тимошенко також заявила, що в країні існувала "кланова олігархічна коаліція".

"Завжди існувала тіньова, кулуарна, кланова політична коаліція, яка формувала уряд, яка правила країною, і яка довела країну до крайньої ступені руйнаціі нашого життя", - сказала вона.

Зауважимо, вихід "Батьківщини" з коаліції не призведе до розпуску парламенту та дострокових парламентських виборів, адже фракція "Батьківщина" налічувала 19 депутатів і після їі виходу у коаліції залишається 243 парламентарі. А для функціонування коаліції потрібна проста більшість - 226 депутатів.

Нагадаємо, що у фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Рівненщину представляє Сергій Євтушок.

Досьє на Сергія Євтушок


До речі, як писав портал ОГО, Сергій Євтушок раніше заявляв про готовність підтримати відставку уряду.





На правах реклами