Ми у Facebook
18.02.2016, 09:20

Ціни на свинину в Україні падають

Зокрема, це стосується оптових закупівель. Падіння цін експерти пов'язують із закриттям ринку Росії
Закупівельні ціни на свинину (в живій вазі) з кінця 2015 року знизилися більш ніж на 10% або на 3 грн за кілограм, в середньому до 25-26 грн/кг. Про це повідомив президент Асоціації "Свинарі України" Артур Лоза.

"Стрімке падіння цін на свинину викликає у промислових виробників велику стурбованість. Так, з кінця минулого року закупівельна ціна на свиней 1-ї категорії знизилася більш ніж на 10% або на 3 грн за кілограм"
, – сказав Лоза.

Як обрати якісний мармелад

За його словами, основною причиною такої ситуації є зниження внутрішнього попиту, а також тиск на ринок у зв'язку з закриттям основного експортного каналу для української свинини – ринку РФ, куди було експортовано 96% від загальної кількості всіх зовнішніх поставок України свинини.

"На сьогоднішній день галузь свинарства на межі катастрофи, тому що ціна на ринку дуже низька – 24,6 грн за кілограм"
, – зазначив керівник відділу свинарства ПП "Аграрні компанії 2004" Олександр Вахнован.

Українець - про роботу у Польщі

Він уточнив, що в 1 кг свинини 70% собівартості займають витрати на корм, іншу частину складають виплати зарплати і витрати на технічне обслуговування приміщення для утримання поголів'я.

Вахнован уточнив, що основною причиною зниження цін є зниження цін переробниками, поставки яких були орієнтовані на російський ринок.

"Їм потрібно зайти зараз назад в Україну, вони диктують ціни на ринку
", – додав він.

Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка

За оцінками Лози, за 2015 рік сільгосппідприємства України збільшили вирощування свиней на 3,5%, до 582,2 тис. тонн в живій вазі, реалізація на забій зросла на 6% і склала 547,8 тис. тонн. Основними експортними напрямками після закриття російського ринку для України можуть стати країни азіатського і африканського регіонів.

Основними імпортерами свинини в світі є Японія, Китай, Росія та інші.

Поставки в Європейський Союз свинини з України малоймовірні, оскільки ЄС є другим експортером в світі по цій продукції, зазначає Лоза.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд з 1 січня 2016 року ввів обмеження на поставки в РФ тваринницької продукції з усієї території України. Заборона передбачає ембарго на ввезення живих свиней, їх генетичного матеріалу, свинини і сирих свинячих м'ясопродуктів, м'яса від диких кабанів, рогокопитної і шкіряної, кишкової сировини, щетини, готової продукції, що містить в своєму складі свинину, мисливських трофеїв, а також і всіх видів кормів і кормових добавок для свиней.

Джерело www.segodnya.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ