Ми у Facebook
18.02.2016, 08:00

Скільки коштує кілометр української дороги

В "Укравтодорі" розкрили вартість одного кілометра дороги в Україні.
Орієнтовна нормативна вартість будівництва в Україні одного кілометра автомобільної дороги першої категорії (дорога з обов’язковою розділовою смугою і 2-4 смугами для руху в одному напрямку) в прив’язці до цін 2015 року становила від 70 до 100 млн грн.

Про це повідомив глава Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Андрій Батищев.

Як скласти посівний календар самостійно

Він також повідомив, що в прив’язці до цін минулого року орієнтовна вартість реконструкції 1 км автодороги цієї ж категорії становила від 40 до 80 млн грн, капремонту – від 20 до 30 млн грн, поточного середнього ремонту – від 8 до 12 млн грн.

- Можу сказати, що через дорожнечу проведення капітальних видів робіт і відсутність фінансування в належному обсязі ці роботи протягом 2015 року за рахунок держбюджету взагалі не виконувалися, на відміну від поточного дрібного і аварійного, або, як кажуть, ямкового “ремонту” , – зазначив Батищев.

Поради рівнянам: як діяти, коли знайшли вибухівку

Він підкреслив, що в умовах відсутності коштів на інші, більш капітальні види робіт, “ямковий” ремонт є чи не єдиним способом забезпечити проїзд автотранспортних засобів, а також продовжити термін служби українських доріг.

За матеріалами news.finance.ua





На правах реклами