Ми у Facebook
18.02.2016, 15:20

Рівнян запрошують на військову службу за контрактом

Враховуючи досвід проведення часткової мобілізації у 2014-2015 роках, керівництво Збройних сил України вважає, що основою комплектування військових частин має бути військова служба за контрактом.
А тому уряд та керівництво ЗСУ вживають заходів, спрямованих на підвищення мотивації громадян для вступу на військову службу за контрактом.

Зокрема, військовослужбовцям за призовом під час мобілізації на особливий період при укладенні контракту передбачено одноразову грошову допомогу (особам рядового складу — вісім мінімальних заробітних плат, сержантського і старшинського складу — дев'ять, офіцерам — десять). Запроваджено короткостроковий контракт терміном на 6 місяців. Передбачено можливість військовослужбовцям після продовження строку військової служби за новим контрактом (у тому числі 6-місячного контракту) навчатися без відриву від військової служби для здобуття вищої освіти. Запроваджено присвоєння первинного військового звання «молодший лейтенант» військовослужбовцям рядового складу, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Запроваджено порядок призначення на офіцерські посади осіб сержантського і старшинського складу, які мають бойовий досвід та не мають вищої освіти.

На Рівненщині може не бути примусової мобілізації

Крім того, при формуванні пропозицій до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» Міністерство оборони України передбачило показник середньомісячного грошового забезпечення солдатського, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом (призовом), у розмірі від 7 тис. грн. А також передбачено розробити зміни до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо виплати грошової компенсації за піднайм житла для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Рівненські зв'язківці запрошують на службу за контрактом

Основні вимоги до кандидатів на військову службу за контрактом: патріотичні морально-ділові якості; стать — чоловіча; вік — від 18 до 40 років; стан здоров'я — придатний до військової служби; освіта — базова загальна середня. Бажано — наявність військово-облікової спеціальності.

Щоб отримати більш детальну інформацію щодо умов військової служби за контрактом, звертайтеся у Рівненський об'єднаний міський військовий комісаріат за адресою: м. Рівне, вул. Грабник, 2, тел. 62-08-73.

Дмитро БОНДАРЄВ, підполковник, т.в.о. військового комісара Рівненського об'єднаного міського військового комісаріату





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ