Ми у Facebook
11.03.2016, 08:00

Робота для студентів: де їх беруть і скільки платять

Молодь шукає роботу в рекламі й інформаційних технологіях, а отримує її у продажах і на виробництві.
Багато роботодавців готові бачити у себе молодих і перспективних фахівців. За даними порталу rabota.ua, динаміка кількості вакансій для студентів і молодих фахівців протягом 2015 року було стійко позитивною з невеликими сезонними "провисаннями" у лютому (сесія) і серпні (канікули).

Робота у Рівному: шукають "чесних і відповідальних" для охорони риби

Які професії будуть найбільш затребувані роботодавцями Рівненщини


Робота у Рівному: свіжі вакансії


Найбільше вакансій - для столичних студентів: майже половина (43%).

Структура вакансій для молодих фахівців по регіонах





Лідером за кількістю вакансій став сегмент продажів - кожна п'ята вакансія передбачає просування продукції, а 18% вакансій - від виробничих компаній. До речі, у продавців, виробничників і маркетологів частка вакансій перевищує частку резюме: в продажах майже вдвічі, у виробництві - більш ніж вчетверо, а в маркетингу - в півтора рази. А в адміністративному персоналі, готельному сервісі і торгівлі ситуація діаметрально протилежна.

Структура вакансій для молодих фахівців за напрямами



Зарплати молодих фахівців

Найбільше грошей вдасться заробити юним програмістам - в сфері IТ середня заробітна плата становить майже 8000 грн. З великим відривом слідують туризм, сфера гостинності, освіти і робочі спеціальності.



Що стосується не дуже оплачуваних робіт, то список замикають юристи зі скромними 3000 грн. Не занадто високо цінують бухгалтерів і журналістів.

Джерело http://ukr.segodnya.ua





На правах реклами