Ми у Facebook
21.02.2016, 15:00

Через пожежі біля Чорнобиля поблизу Рівного з'явилися вовки

На Рівненщині суттєво збільшилася популяція вовків.
Цих хижих тварин уже помітили в районах області, де їх раніше не було, зокрема, поблизу обласного центру. Про це розповів головний мисливствознавець Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Яцик.

У Чорнобильській зоні з'явилися зубри та рідкісні коні

З його слів, вовки розвелися навіть поблизу обласного центру.

- Якщо впродовж останнього двадцятиліття в області відстрілювали щорічно в середньому по 10-15 вовків, то в мисливському сезоні 2015-2016 років було добуто 48 тварин. Найбільше вовків живе в лісах Дубровицького та Рокитнівського районів, у минулих сезонах там добували по 12-15 тварин. Цьогоріч же, як стверджують єгері, там налічується ще 40 вовків. У інших районах області також збільшилася їх кількість. Зокрема, поблизу Рівненського військового полігону за сезон здобули 10 голів, тоді як в попередні роки лише 2-3. Окрім того, з’явилися вовки навіть в тих районах Рівненщини, де раніше їх взагалі не було: в Здолбунівському та Острозькому, - зазначив Микола Яцик.

ФОТО: як волонтери рахували звірів у лісі на Рівненщині

Серед головних причин збільшення популяції вовків на Рівненщині називають збільшення кількості копитних тварин, малосніжні зими (важко було вистежувати вовків), великі пожежі, що трапилися весною та влітку минулого року в Чорнобильській зоні та Київській області, які могли вигнати хижаків із тих місць до Рівненщини.

За матеріалами Державного агенства лісових ресурсів України





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ