Ми у Facebook
23.02.2016, 12:40

Фінський погляд на Україну: інтерв’ю іноземного експерта з монтажу обладнання «Українських лісопилень».

У Костополі тривають роботи по підготовці до пуску одного з найсучасніших деревообробних підприємств «Українські лісопильні». Для налагодження нової лінії деревообробки сьогодні в місто залучено ряд спеціалістів зі Швеції, Фінляндії та Італії.
Своїми враженнями від роботи в Україні поділився експерт з монтажу обладнання Мікко Юлхя.

- Мікко, Ваші враження від України, Костополя та людей, з якими Вам доводиться зустрічатись?


- Коли я вперше прибув в Україну, то здивувався її красі та гостинності. Лісові ландшафти Рівненщини нагадали мені країни, де я працював раніше. Схожі лісопильні я готував до роботи у Норвегії, Швеції, Росії, Німеччині, Естонії, Латвії , Литві , Польщі, зрозуміло що й у себе на батьківщині. Костопіль сподобався. Тихе, охайне містечко з доброзичливими людьми, де відчуваєш себе комфортно.

- Як іде робота з налагодження обладнання на підприємстві та Ваша співпраця з українськими спеціалістами?

- Обладнання на сьогодні змонтоване на 80%, від механічної частини ми перейшли до налагодження електроніки та автоматики. Також, вже розпочали тестувати обладнання. На монтажних роботах задіяно понад 120 працівників. Більшість з них – українці. Це трудолюбиві та відкриті до спілкування люди, тому працювати з ними легко і просто. Я бачу в українцях велике бажання працювати та реалізовуватись. Це справді чудово.

Рівненщина: на деревообробному підприємстві встановили новий фільтр

- Як Ви оцінюєте якість обладнання, що сьогодні монтується на «Українських лісопильнях», чим відрізняється воно від інших виробництв, які сьогодні працюють у Європі?

- Ми встановлюємо обладнання фінського виробництва Heinola, аналогів якому поки що немає в Україні та доволі рідко зустрінеш у Європі. Головна відмінність обладнання від інших ліній лісопилень – це швидкість пиляння та висока якість виготовленої продукції. Друге – це високий рівень автоматизації. За 20 років роботи я вивчив багато лісопильного обладнання тож можу стверджувати, що в Костополі буде працювати потужне, сучасне та високотехнологічне підприємство.



- На вашу думку, які перспективи подальшого розвитку лісопереробної галузі в регіоні?

- Я Знаю, що в Україні запроваджено мораторій на експорт лісу - кругляку і рахую це вірним кроком. Пам’ятаю, як 10 років тому у Фінляндії з’явилась нова велика лісопильня, а вже сьогодні поруч з нею виріс цілий ряд підприємств подальшої переробки деревини – виробництва вікон, дверей, підлоги, меблів, будівельних матеріалів. Вони всі успішно функціонують та взаємодіють. Тому, на мою думку, для України таке підприємство – це потужний потенціал створення робочих місць, отримання доходів та розвитку економіки в цілому. Інвестиційний досвід Рівненщини має стати гарним прикладом для розвитку інших регіонів України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ