Ми у Facebook
23.02.2016, 15:20

У бурштиновому протистоянні "держава - нелегальні старателі" у Рівному перемогли останні

Фото "Рівне 1"

Рівненська облрада відмовила дочірньому підприємству «Укрбурштин» державної акціонерної компанії «Українські поліметали» у відведенні землі під видобуток бурштину.
Підприємству потрібне було погодження на геологічне вивчення, в тому числі на дослідно-промислову розробку бурштину ділянки «Олексіївка 2» площею 4767 га у Сарненському районі.

Однак на сесію облради приїхало чимало кремезних чоловіків - нелегальних бурштинокопачів. Саме це, вважає дехто з депутатів, і стало причиною прийняття рішення про відмову "Укрбурштину".

Сарненщина просить узаконити нелегальних бурштинокопачів



- Облрада пішла на поводу бурштинокопачів, які здійснюють на тій ділянці незаконну діяльність,
- пояснив ОГО своє бачення ситуації голова постійної депутатської комісії Рівненської облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища Володимир Валявка. - Втім, на мою думку, погодження на видобуток бурштину потрібно видавати ( для цього є закон). А ось яким саме фірмам і в який спосіб це робити - треба розглядати. Адже нині це єдиний спосіб легалізації видобутку бурштину.


Бурштинокопачі на Рівненщині позбулися автомобілів (+ФОТО)

В той же час, за словами п. Валявки, їхня комісія, розглядаючи це питання перед сесією, рекомендувала повернути "Укрбурштину" пакет документів на доопрацювання, оскільки підприємством був поданий не весь перелік документів, необхідних для отримання погодження. Тож не виключено, що сесія прислухалася до думки комісії.

До речі, як пояснив п. Валявка, позачергову сесію облради для розгляду цього питання скликали спеціально. Бо, якби не було прйинято рішення щодо "Укрбурштину" до 25 лютого, погодження вважалося б отриманим автоматично. Це прописано у відповідній постанові Кабміну.

Фото "Рівне 1"
Фото "Рівне 1"







На правах реклами