Ми у Facebook
26.02.2016, 22:00

Топ-7 найпоширеніших чоловічих страхів

Усі ми схильні вважати, що чоловіки - сильна стать і ніякі ситуації не мали б вивсести нас з рівноваги. Але, як виявляється, навіть у сильних і мужніх чоловіків можуть бути свої специфічні фобії.
Страхи і справді притаманні усім людям, різниця лише в тому, що хтось вміло приховує їх, а хтось відкрито виражає. Що стосується чоловіків, то для більшості з нас, як стверджують психологи, притаманні однакові страхи і ось перелік найпоширеніших:

1. Страх "облажаться". Саме це слово найточніше описує фобію - "зробити щось не так". Це може бути пов'язано з особистим життям, кар'єрою, грошима і т.д. У будь-якому випадку такі ситуації негативно відбиваються на чоловічій самооцінці, що в результаті вибиває людину з колії.

2. Критика. Переважна більшість чоловіків хронічно не переносять критики, хоча й зачасту показують, що сприймають її спокійно. Насправді, навіть одне необережне слово і один глузливий погляд можуть значно підірвати нашу впевненість в собі, власних силах і завтрашньому дні.

3. Жіноча перевага. Практично кожен чоловік прагне бути лідером по своїй природі - це стосується не лише кар'єри, а й сім'ї. А тому, багатьох дуже зачіпає, якщо його обраниця в чомусь його перевершує: наприклад, заробляє більше або досягла значиміших висот в кар'єрі.

4. Втрата статусу. Кожен чоловік, яким би успішним та сильним він не був, в глибині душі боїться втратити авторитет і гроші, особливо, якщо вони були нажиті за допомогою тривалої і тяжкої праці. При щонайменшому натяку на проблеми в цій сфері більшість може відреагувати панікою і навіть непередбачуваними вчинками.

5. Жіноча зрада. Кожен чоловік - власник і вже одна думка про те, що його жінка може лягти в ліжко з кимось іншим, здатна довести більшість до істерики.

6. Імпотенція. Кошмарний сон чоловіка: дорогоцінна сексуальна сила його залишає. Якщо це станеться - буде знищена його чоловіча честь, гідність та его.

7. Весілля. Весілля – це те, про що мріють тисячі жінок, і те, чого бояться тисячі чоловіків. Страх щось змінити у своєму житті, не змогти забезпечити сім'ю, втратити свою свободу – все це змушує потенційного чоловіка відтягувати одруження на невизначений період.

За матеріалами: cikavo-znaty.com.



Статті до теми:

Поради чоловікам: як знайти час на заняття спортом

Вчені дослідили, про що думають чоловіки протягом дня

Як рівнянки ставляться до чоловіків з бородою





На правах реклами