Ми у Facebook
27.02.2016, 09:30

Споживачі без лічильників платитимуть за газ удвічі більше

Вищий адміністративний суд України визнав незаконною і скасував постанову Кабміну №237 від 29 квітня 2015 року про зменшення вдвічі норм споживання газу людям, які не мають лічильників.
Нагадаємо, у квітні минулого року тим, хто користується газовими плитами і має централізоване гаряче водопостачання, норматив знизили із 6 до 3 м³ газу на місяць на одну особу, для споживачів, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення, норматив знизили з 9 до 4,5 м³. Для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизили з 18 до 9 м³ газу на місяць на одну людину.

Якість газу на Рівненщині підтвердив лабораторний аналіз


Ухвала Вищого адмінсуду про скасування зменшених нормативів була прийнята судом 28 січня 2016 року і вже набула чинності. Цілком можливо, що вже в березні споживачі без лічильників отримають квитанції за лютий з більшими нормами споживання – тими, що діяли до 29 квітня 2015 року. Тобто,  користувачі газових плит, а також ті, хто мають централізоване гаряче водопостачання, тепер знову мають норматив 6 м³ газу на місяць на одну особу; ті, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення – 9 м³; ті, які використовують газові плити, водонагрівачі (колонки) – 18 м³ газу на місяць на одну людину.

Поки не ясно, чи доведеться громадянам оплачувати борги, які накопичилися не з їхньої вини з травня минулого року січень 2016-го. Постачальники газу населенню поки що чекають роз’яснення з цього приводу від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пише zaxid.net.





На правах реклами