Ми у Facebook
29.02.2016, 07:40

"Ділянку біля музею у Рівному на квартири не міняли", - прокуратура області

Прокуратура Рівненщини заперечила факт укладання у 2008 році договору з будівельною компанією про обмін земельної ділянки на вулиці Толстого у Рівному на квартири для своїх працівників на вулиці Данила Галицького.
Про історію з відведенням землі на вулиці Толстого, 10, яка перебуває в охоронній зоні Рівненського обласного краєзнавчого музею, портал ОГО писав у публікації До афери зі зведенням висотки в охоронній зоні музею причетні прокурори?

Втім, відразу після публікації прокуратура свою причетність до афери заперечила

А днями надіслала відповідь на інформаційний запит ОГО щодо угоди про обмін ділянки на Толстого на квартири для працівників прокуратури. У ньому пояснює, чому відмовилася від ділянки:

"Прокуратурою Рівненської області у 2008 році не укладався договір, предметом якого був обмін земельної ділянки на вулиці Толстого у місті Рівне на квартири на вулиці Д.Галицького.

За відсутності коштів на фінансування будівництва житлового будинку, згідно пункту а частини 1 статті 141 Земельного кодексу України, прокуратура Рівненської області добровільно відмовилась від права користування вказаною земельної ділянкою. Рішенням Рівненської міської ради №2118 від 24.12.2008 припинено право постійного користування земельною ділянкою на вулиці Толстого та скасовано державний акт на право постійного користування вказаною земельною ділянкою.
У зв’язку з наведеним, дозвільні документи, зокрема, погодження Державної служби з питань національної культурної спадщини, не отримувались.

ФОТО: Рівняни виступили проти будівництва біля музею

У 2008 році начальником відділу прокуратури Рівненської області отримано одну службову двокімнатну квартиру на вулиці Д.Галицького, балансова вартість якої відповідно до витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно КП «РМБТІ» складала 23860 грн."
, - поінформував ОГО начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Рівненської області В. Мікула.

Нагадаємо, що під час останньої сесії міськради Рівного громадськість міста добилася перевірки зведення висотки біля музею.





На правах реклами