Ми у Facebook
01.03.2016, 22:00

Вчені: Спорт та медитація допоможуть позбутися депресії

Сьогодні перший день весни, а за вікном все так само пасмурно і сиро... З цього й починається чергова весняна депресія. Як її позбутися і що для цього робити - рекомендують вчені.
Депресія - слово, про яке кілька десятків років тому практично ніхто не знав, і яке сьогодні на вустах у всіх. Причин для депресії може бути безліч - втома, енергетичне виснаження, погана погода, життєві труднощі... У будь-якому випадку депресія потребує негайного лікування, адже життя не стоїть на місці і не хотілося б витрачати його на сум та ниття. Ну а як варіант боротьби з депресивними симптомами можете використати йогу та спорт.

Так, американські вчені провели досить цікавий експеримент за участю 22 студентів, що страждали депресією і 30-ти здорових молодих людей.

Протягом восьми тижнів вчені постерігали, як змінюється душевний стан добровльців після виконання комбінованих вправ з аеробіки та медитації (по 30 хв. кожна). Виконання цих вправ здійснювалося 2 рази в тиждень.

Наприкінці дослідження виявилося, що студенти, які раніше страждали депресією, позбулися цих симптомів на 40 %, оскільки у них було менше часу на негативні переживання. Крім цього, більшість з цих студентів після таких занять відчули мотивацію і знайшли в собі сили мислити позитивно. Покращення самопочуття спостерігалося і у здорових студентів.

Опираючись на результати експерименту, дослідники вважають, що саме медитація та спорт можуть стати замінниками медикаментизних засобів боротьби з депресією.

За матеріалами: ukr.segodnya.ua.

Статті до теми:

OGO.ua з’ясовував, чому молоді мами страждають від депресії

Найкращі ліки проти депресії - в'язання шкарпеток

У чому причина депресії?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ