Ми у Facebook
02.03.2016, 21:30

Рецепт від читачки ОГО: домашній батон за 30 хвилин

Своїм секретом приготування смачного домашнього батона поділилася наша читачка Ольга.
"В моїй сім'ї усі люблять гарно попоїсти, а особливо, коли я готую щось смачненьке. Одним з наших улюблених традиційних рецептів є запашний домашній батон, рецептом якого і вирішила з вами поділитися." - пише пані Ольга.

Інгредієнти:

500 гр борошна;
6 гр сухих дріжджів;
4 гр солі;
30 гр вершкового масла або маргарину;
100 мл молока;
50 мл води.

Для змазування верху: 1 жовток та 5 гр молока.

Приготування:
Спочатку змішайте усі сухі інгредієнти, додайте туди маргарин, воду та молоко. Замісіть тісто і поставте в тепле місце на півтори години. Як тісто постоїть, помніть його знову і почекайте ще 10 хв. Після цього розділіть тісто на 5 рівних частин, кожну з яких розкачайте в прямокутник. Прямокутники скрутіть і защипайте краї. Батони залиште на 30 хв, після чого зробіть надрізи і змастіть жовтком з молоком. Випікайте 20-30 хв. при 180 градусах.

Смачного!

Статті до теми:

Як приготувати смачний манник в мультиварці

Як приготувати смачний шашлик в духовці

П'ять кращих рецептів домашніх тортів [+Фото]

Як приготувати ідеальний холодець: відео





На правах реклами