Ми у Facebook
20.03.2016, 15:30

Посівний календар на березень 2016 року

Поради на кожен день садівникам і городникам, дачникам, любителям квітів із врахуванням фаз Місяця і положення Місяця у знаках Зодіаку. Коли сіяти й садити розсаду, зелень та квіти, сприятливі та несприятливі дні у березні.

Увага! Несприятливі дні для садіння та сівби рослин: 5, 6, 9, 10, 18, 23, 31 березня.

Посівний календар на 2016 рік

1 березня, вівторок. Місяць у знаку Стрільця, спадає, остання чверть. Можна садити цибулю, часник, цибулинні весняні квіти (крокуси, гіацинти, нарциси), розпушувати й підгортати ґрунт.

2 березня, середа. Місяць у знаку Стрільця, спадає, остання чверть. Санітарне обрізання плодових дерев. Можна сіяти редиску, садити цибулю на ріпку, часник, добре підгортати рослини.

3 березня, четвер. Місяць у знаку Стрільця/Козерога, спадає, остання чверть. Добре замочувати й обробляти стимуляторами насіння перед посівом; сіяти на розсаду багаторічні квіти; садити дерева, ягідна та декоративні кущі, готувати грядки та газони до весняного сезону, проводити санітарне обрізання плодових дерев, боротися зі шкідниками.

4 березня, п'ятниця. Місяць у знаку Козерога, спадає, остання чверть. Можна готувати грядки, садити яровий часник та цибулю на ріпку, цибулинні квіти, сіяти на розсаду кореневу селеру та низькорослі сорти помідорів, а також обрізати, садити й пересаджувати дерева та кущі; догляд за кімнатними рослинами.

5 березня, субота. Місяць у знаку Козерога, спадає, остання чверть. Підготовка грядок, розпушування, підгортання, мульчування грунту. Садіння цибулинних весняних квітів, цибулі та часнику, редиски. Не рекомендується садити рослини, від яких ви плануєте зібрати насіння.

6 березня, неділя. Місяць у знаку Водолія, спадає, остання чверть. Несприятливий день для садіння й сівби будь-яких рослин. Можна обробляти рослини проти хвороб та шкідників, обрізати сухі та хворі гілки й пагони дерев, ягідних кущів, декоративних рослин, кімнатних квітів, вносити добрива, прибирати на ділянці.

Як скласти посівний календар самостійно

7 березня, понеділок. Місяць у знаку Водолія/Риб, спадає, остання чверть. Несприятливий день для садіння, пересадки й сівби будь-яких рослин. Можна поливати, обприскувати, вносити добрива, готувати ділянку до весняного сезону.

8 березня, вівторок. Місяць у знаку Риб, спадає, остання чверть. Можна сіяти редиску, салатну зелень, а також на розсаду помідори, селеру, капусту, цибулю порей; готувати грядки, поливати рослини, знищувати шкідників.

9 березня, середа. Місяць у знаку Риб/Овна, МОЛОДИК. СОНЯЧНЕ ЗАТЕМНЕННЯ. Несприятливий, безплідний день! Нічого не можна садити та сіяти. При необхідності обережно полийте сіянці, розсаду, кімнатні квіти.

10 березня, четвер. Місяць у знаку Овна, росте, перша чверть. Нічого не рекомендується садити та сіяти. Санітарне обрізання дерев та ягідних кущів, внесення добрив, щеплення, полив, обприскування.

11 березня, п'ятниця. Місяць у знаку Овна/Тельця, росте, перша чверть. Добре сіяти будь-яку салатну зелень, щавель, шпинат, капусту та багаторічні квіти на розсаду.

12 березня, субота. Місяць у знаку Тельця, росте, перша чверть. Можна сіяти ранні сорти перцю та помідорів, панні та пізні сорти капусти, цибулю, салатну зелень, кріп, щавель. Добре садити плодові дерева.

13 березня, неділя. Місяць у знаку Тельця/Близнюків, росте, перша чверть. – Буде вдалий посів насіння ранніх помідорів, гіркого перцю, баклажанів, кропу, шпинату, щавлю.

Готуємо насіння до посіву: поради городникам

14 березня, понеділок. Місяць у знаку Близнюків, росте, перша чверть. Розпушування, підгортання ґрунту, боротьба зі шкідниками, обприскування рослин. Можна садити й пересаджувати будь-які виткі рослини, суниці, полуниці, зелень.

15 березня, вівторок. Місяць у знаку Близнюків, росте, перша чверть. Можна садити й пересаджувати будь-які виткі рослини, суниці, полуниці, зелень.

16 березня, середа. Місяць у знаку Рака, росте, друга чверть. Сприятливий день для сівби у закритому ґрунті солодкого та гіркого перцю, скоростиглих сортів помідорів, баклажанів, капусти. Добре сіяти огірки та салатну зелень у теплиці, садити й пересаджувати будь-які овочеві культури та квіти. Можна ділити кореневища багаторічних рослин (ірисів, півоній, флоксів, хост, хризантем), садити ягідні кущі, вкорінювати живці, присипання землею відведених пагонів ягідних та декоративних кущів для вкорінення. Полив, обприскування, підживлення.

17 березня, четвер. Місяць у знаку Рака, росте, друга чверть. Див. рекомендації попереднього дня.

18 березня, п'ятниця. Місяць у знаку Лева, росте, друга чверть. Сіяти й садити рослини небажано - врожай буде слабший. Рекомендується прибирання присадибної ділянки, санітарне обрізання дерев та кущів.

19 березня, субота. Місяць у знаку Лева, росте, друга чверть. Санітарне обрізання плодових дерев, ягідних та декоративних кущів.

20 березня, неділя. Місяць у знаку Лева/Діви, росте, друга чверть. Боротьба зі шкідниками в саду, обприскування, підрізання дерев та кущів, садіння розсади у теплиці.

Обприскуємо плодові дерева і кущі навесні [+ПОРАДИ]

21 березня, понеділок. Місяць у знаку Діви, росте, друга чверть. Розпушування, підгортання, мульчування грунту, сівба на розсаду багаторічних та дворічних квітів, при необхідності - пересадка і полив розсади та кімнатних квітів.

22 березня, вівторок. Місяць у знаку Діви, росте, друга чверть. Садіння і пересадка декоративних дерев, кущів, багаторічних та кімнатних квітів (петунії, сульфінії, лобелії, агератум, чорнобривці, гвоздика). Можна починати пророщувати картоплю для раннього садіння. Обробка ґрунту, прополювання рослин у теплиці, обприскування дерев.

23 березня, середа. Місяць у знаку Терезів, ПОВНЯ, МІСЯЧНЕ ЗАТЕМНЕННЯ. Несприятливий день для роботи з рослинами. Можна збирати врожай зеленої цибулі, весняної салатної зелені, доглядати за квітами.

24 березня, четвер. Місяць у знаку Терезів, спадає, третя чверть. Рекомендується підрізання зайвих гілок та пагонів, вносити добрива. Можна садити овочеві та декоративні рослини, ранню картоплю під плівку. Підготовка місця для майбутніх грядок та квітників.

25 березня, п'ятниця. Місяць у знаку Терезів, спадає, третя чверть. Можна сіяти капусту, цибулю, кріп, петрушку, садити ранню картоплю під плівку та квіти.

26 березня, субота. Місяць у знаку Терезів/Скорпіона, спадає, третя чверть. Сівба, садіння городніх та декоративних рослин.

27 березня, неділя. Місяць у знаку Скорпіона, спадає, третя чверть. Саме час сіяти на розсаду високорослі сорти помідорів, перцю, капусти,
а також цибулю, кріп, петрушку, щавель, шпинат, однорічні та дворічні квіти. Рекомендується садіння цибулинних, бульбових рослин, коренеплодів, пікірування та полив розсади, догляд за кімнатними рослинами.

28 березня, понеділок. Місяць у знаку Скорпіона/Стрільця, спадає, третя чверть. Сприятливий день для прибирання ділянки, підготовки квітників та грядок, розпушування ґрунту, пересадки у відкритий грунт розсади зелені . Можна сіяти помідори, перець, капусту, огірки на розсаду.

29 березня, вівторок. Місяць у знаку Стрільця, спадає, третя чверть. Видалення сухих залишків рослин, обрізання дерев та кущів, обприскування від шкідників, пересадка багаторічних квітів, кореневищ, садіння ранньої картоплі, цибулі, ярового часнику, ріпи, брукви, посів редиски.

30 березня, середа. Місяць у знаку Стрільця, спадає, третя чверть. Рекомендується прибирання садової ділянки, підготовка грядок, сівба цибулі на ріпку, редиски, садіння ярового часнику.

31 березня, четвер. Місяць у знаку Козерога, спадає, третя/четверта чверть. Буде вдале обрізання зайвих гілок та пагонів, прорідження чагарників. Можна сіяти на розсаду кореневу селеру і низькорослі сорти помідорів, буряки, цибулю, ранню моркву, садити ранню картоплю та цибулинні квіти. Поливаємо розсаду та кімнатні рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Посівний календар на лютий 2016






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ