Ми у Facebook
09.03.2016, 17:00

Пенсіонерка з Рівненщини віддала шахраям понад 60 тис грн за порятунок сина

Жителька Квасилова настільки перейнялася долею сина, що за його «звільнення» з поліції віддала невідомому чоловікові, який приїхав на таксі, дві тисячі доларів США та вісім тисяч гривень.
Дзвінок стаціонарного телефону в будинку 79-річної жінки пролунав учора близько десятої години ранку. У слухавці чоловічий голос, який вона сприйняла як синів, благав її допомогти, бо він побитий і зараз у поліції.

Рівняни попереджають про нові види банківських шахрайств

Однак при цьому одразу заспокоїв, що все можна залагодити фінансово. Жінка була впевнена, що спілкувалася зі своєю дитиною, тож не вагаючись виконувала все, що їй говорили. Конкретної суми за «порятунок» шахраї не називали, тож пенсіонерка зібрала всі заощадження: вісім тисяч гривень та дві тисячі доларів США. Невдовзі до будинку під’їхало таксі, водію якого вона віддала всі кошти. Під час передачі грошей зловмисник постійно говорив з жінкою по телефону, аби ситуацію тримати під контролем.

Через 15 хвилин до квасилівчанки знову пролунав дзвінок. Шахраї запевнили, що гроші отримали та «справу» владнали. Трохи заспокоївшись, мати вирішила сконтактувати з сином, аби упевнитись, що той живий-здоровий. Однак почула його спокійний голос, що він давно на роботі і у нього усе добре.


Як на Рівненщині правоохоронці кришують "своїх" нелегальних бурштинокопачів і ловлять "партизанів" (ВІДЕО)

Зрозумівши, що її ошукали, звернулась за допомогою до правоохоронців.

Поліцейські вкотре застерігають громадян, особливо людей похилого віку, не робити поспішних учинків. У подібних ситуаціях зателефонуйте до родича, який начебто потрапив у біду, аби упевнитись чи з ним усе гаразд. А у разі отримання сумнівної інформації одразу телефонуйте до поліції за номером 102.

Відділ комунікації
ГУНП в Рівненській області






На правах реклами