Ми у Facebook
14.03.2016, 12:00

Як в Україні боротимуться з бідністю

Уряд ухвалив стратегію подолання бідності до 2020 року.
Міністр соціально політики Павло Розенко заявив, що програма скоротить рівень бідності серед населення на 13%, а серед працюючих – на 7%.

«Загалом вже з 2020 року рівень бідності в Україні знизиться з 28% до 15%, тобто на 5,2 мільйона осіб. А частка бідного населення, яке буде охоплене програмами соціального захисту, зросте приблизно з 55% до 65% протягом п’яти років», – сказав міністр.

Де на Рівненщині найвищі і найнижчі зарплати

Серед способів реалізації стратегії, прописаних Кабміном, – розширення доступу до вільних вакансій. Для цього Кабмін планує створити загальнонаціональний реєстр вакансій з вільним онлайн-доступом та актуальністю в режимі реального часу.

Також документом передбачено повне або часткове субсидування створення нових робочих місць на підприємствах, які наймають безробітних громадян із числа неконкурентноспроможних на ринку праці.

Реальна зарплата на Рівненщині знизилася на понад чверть

Буде проводитися прогнозування потреби тих професій, які користуються попитом у роботодавців. Держава збирається підтримувати та компенсувати витрати роботодавців на професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації осіб віком понад 45 років.

Стратегія також передбачає законодавче запровадження практики дистанційної та частково дистанційної зайнятості і додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку, осіб з малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю.

Окремо у стратегії виділено напрям з покращення рівня життя сільського населення. Сюди входять розширення мережі зв’язку та доступу до мережі Інтернет, поліпшення транспортної доступності населених пунктів шляхом будівництва та ремонту доріг, збільшення кількості автобусних рейсів і зупинок, створення додаткових стимулів для відкриття бізнесу, зокрема сімейного, у сільській місцевості.

Реалізувати стратегію планують за кошт Державного, регіональних та місцевих бюджетів, а також за рахунок залучення джерел фінансування.










На правах реклами