Ми у Facebook
14.03.2016, 13:00

Рівне вперше почуло у виконанні гурту "Соколи" пісні Богдана Веселовського

Фото "Сім днів"

Цього композитора, який народився у Відні, але після Першої світової війни жив у Стрию, у Львові знали, як автора легкого жанру.
Представив Рівному вчора у міському будинку культури пісні Богдана Веселовського у межах ювілейного туру "Молюсь за тебе, Україно!"відомий музичний гурт з Дрогобича, що на Львівщині, "Соколи". Зокрема, їх виконав один з солістів гурту Михайло Мацялко. Це було популярне танго "Прийде ще час" та гумористична пісня про парубка, закоханого відразу у двох дівчат. Як пояснив Михайло Мацялко, виконувати ці твори він розпочав після того, як один чоловік у Канаді після виступу гурту поцікавився у них, чому "Соколи" не виконують пісень Богдана Веселовського.

Першу в Україні книгу-поему про нелегальний видобуток бурштину презентували у Рівному


Окрім цих нових пісень, "Соколи" виконали свої знамениті "Усі ми прагнемо любові", "Тихий Дунай", "Мова колискова", "Рости, рости, черемшино", "Каштани падають" та інші. Частину пісень гурту написала його солістка Марія Шалайкевич, яка виконувала їх сольно і разом з Михайлом Мацялком.

У Рівному презентували роман Франка у коміксах

Вразив рівнян віртуозною грою на скрипці ще один "соколівець" Роман Касперський. Його довго зал не хотів відпускати зі сцени.

Під час виступу "Соколів" зал міського будинку культури був заповнений майже вщерть. Серед глядачів було помітно багатьох відомих людей: голову федерації профспілок Рівненщини Миколу Шершуна, заступника голови облдержадміністрації Олександра Савчука, начальника облуправління освіти Григорія Таргонського, заступника начальника міського управління освіти Катерину Сичик, депутатів обласної ради Олексія Бучинського, Володимира Валявку, Андрія Бортніка тощо.






На правах реклами