Ми у Facebook
18.03.2016, 14:25

Рівнянам без лічильників газу доведеться за блакитне паливо доплатити

Вже цього місяця понад 30 тисяч рівнян отримають платіжки з перерахованою збільшеною вартістю  спожитого газу за дев’ять попередніх місяців.
Перерахувати їм плату постачальники газу вимушені згідно з рішенням Вищого адмінсуду. Ним визнано незаконною та скасовано травневу постанову Кабміну про занижені обсяги споживання газу для громадян без лічильників. Через цю постанову споживачі досі не були зацікавлені лічильники встановлювати. А обурені споживачі, які мають лічильники цю постанову у суді оскаржили, бо вважали її несправедливою.

Що це означає? Досі споживачі без лічильників платили за заниженими нормами: при наявності газової плити і гарячого водопостачання – за 3 кубометри газу на місяць. Якщо є плита, але немає гарячої води і газового водонагрівача – за 4,5 кубометра, а якщо є і плита, і водонагрівач – за 9 кубометрів.

Рівнян опитують, чи хочуть вони "роздільні" платіжки за газ

Тепер норми витрат газу будуть такими, якими були до травня 2015 року, тобто вдвічі більшими. При наявності газової плити і гарячого водопостачання платити доведеться за 6 кубометрів газу на місяць. Якщо є плита, але немає гарячої води і газового водонагрівача – за 9 кубометрі, а якщо є і плита, і водонагрівач – за 18 кубометрів. Відповідно, витрати на газ у споживачів без лічильників зростуть вдвічі.

Йдучи назустріч споживачам, які не мають лічильників газу, ми зробили  реструктуризацію цього перерахунку, і не потрібно буде сплачувати все й одразу, - каже прес-секретар ПАТ «Рівнегаз» Вікторія Левчук. - Оскільки, перерахунок був за дев’ять місяців, то у кожній квитанції споживач отримуватиме одну дев’яту частину від цього боргу. Тобто, дев’ять місяців є на те, щоб сплатити всю суму. До 1 грудня 2016 року громадяни остаточно розрахуються за всю суму боргу».

Увечері ходіть пішки: водії маршруток Рівного порушують графіки перевезень (ФОТО)

Газовики вкотре зазначають, що єдиним дієвим методом розраховуватись лише за фактично спожитий газ є  встановлення приладів обліку.

Норми споживання природного газу в разі відсутності лічильника, на місяць



За додатковою інформацією споживачі можуть звертатись до Контакт-центру за тел. (0362) 461-104, або задати запитання, зареєструвавшись в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.








На правах реклами