Ми у Facebook
17.03.2016, 10:00

У "Рівнетеплоенерго" пояснили, що робити споживачам у разі переплати за послуги

Це зробила заступник директора з розрахунків за теплопостачання підприємства "Рівнетеплоенерго" Інна Кнап.
Громадяни, яким призначено субсидію, зобов’язані щомісячно сплачувати свою обов’язкову частку витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Якщо вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

Рівнян опитують, чи хочуть вони "роздільні" платіжки за газ

Управління праці і соцзахисту передає інформацію щодо сум призначених субсидій в наступному місяці. Окрім того, через велику кількість звернень громадян, робить це із значними затримками (по окремих особових рахунках до 2-3 місяців). А це, у свою чергу, не дає можливості громадянам своєчасно визначити правильну обов’язкову частку платежу. І вони проводять оплату самостійно визначеними розмірами, що, зрештою, після отримання субсидії, призводить до значних переплат по особових рахунках.

Також багато житлових будинків на момент призначення громадянам субсидій не були облаштовані вузлами обліку теплової енергії, а протягом жовтня 2015 року – лютого 2016 року по них були прийняті на облік прилади обліку. Тому, враховуючи вимоги чинного законодавства, змінився як норматив, так і сума фактичних нарахувань за послугу «централізованого опалення», що поки не враховано управлінням праці та соціального захисту населення, а буде враховано дещо пізніше.

Рівнянам без лічильників газу доведеться за блакитне паливо доплатити

На думку п.Кнап, оптимальним варіантом було б визначення вказаних сум, зокрема для теплопостачальних підприємств, після закінчення опалювального сезону та надання ними до управління інформації про фактично нараховані суми за спожиті послуги теплопостачання, на підставі яких зробили б перерахунки сум призначених субсидій.

Інна Кнап також зауважила, що переплачені кошти нікуди не діваються, а зараховуються виконавцем як оплата обов’язкової частки платежу домогосподарства на наступний розрахунковий період.





На правах реклами