Ми у Facebook
17.03.2016, 17:20

На Рівненщині майже півтори тисячі дітей ходять пішки до школи за понад три кілометри

Загалом на відстані, більшій за три кілометри до школи, в області живуть 14,2 тисячі школярів.
З них під'їжджають до школи 12,8 тисячі учнів, що становить 90,1%. Шкільними автобусами з них добирається 10,1 тисячі учнів, що становить 71,1%.

Нині в області налічується 156 шкільних автобусів. До початку АТО їх було більше. Однак 13 автобусів, відданих військовим, із зони бойових дій не повернулися.

Роздуми одинадцятикласника: чи легко бути відмінником?

Щоб забезпечити всіх школярів, які потребують доїзду, шкільними автобусами ( з урахуванням оптимізації шкіл) потрібно придбати їх 112. Цього року Рівненщині з держбюджету на придбання автобусів за рахунок освітньої субвенції виділено 27,6 мільйона гривень. Ще стільки ж надати мають місцеві бюджети.

Це дозволить забезпечити підвезення учнів до 26 шкіл, до яких будуть переведені учні, які проживають у сільській місцевості. При цьому буде оптимізовано мережу шкіл. 27 з них, у яких мала чисельність учнів, приєднають до шкіл з більшою кількістю і одну філію школи ліквідують.

Школі Рівного повернуть приміщення, незаконно продані дружині чиновника

Зробити це передбачено обласною програмою забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів шкільними автобусами у 2016 році.






На правах реклами