Ми у Facebook
18.03.2016, 10:20

Що найбільше подорожчало цього року на Рівненщині

Ціни у січні-лютому у порівнянні з груднем в середньому зросли на 0,5%.
Так, продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 0,9%. Найбільше (на 12,4% та 8,9%) подорожчали овочі та фрукти. Крім того, на 7,1–0,1% зросли ціни на масло, шоколад, кисломолочну продукцію, сири, молоко, сметану, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, олію соняшникову, кондитерські вироби з цукру, яловичину, цукор, м’ясо птиці, хліб.

Водночас на 25,4–0,4% знизилися ціни на яйця, сало, свинину, рис, макаронні вироби, продукти переробки зернових.

На Рівненщині у 2015 році продукти подорожчали майже наполовину


Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 5%, що пов’язано зі здешевленням тютюнових виробів на 9,5%. У той же час ціни на алкогольні напої зросли на 2,1%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося в основному за рахунок підвищення тарифів на водопостачання (на 14,1%), каналізацію (на 13,2%) та плати на утримання та ремонт житла (на 1,8%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 4,5%, що насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 6,4%, послуги лікарень – на 5,8%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 3,2%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,9% пов’язано зі здешевленням палива та мастил на 2,4%. Разом з тим відбулося зростання цін на автомобілі на 6,7%.

За інформацією головного управління статистики у Рівненській області






На правах реклами