Ми у Facebook
18.03.2016, 21:00

Жіночий клуб рекомендує: Топ-5 рецептів весняних компотів

Пропонуємо найбільш корисні та прості у приготуванні.
Весняна пора - період, коли наш організм найбільше потребує вітамміної підтримки після зимових хвороб та нестачі сонячного світла. Незважаючи на те, що навколо сяє сонце, розцвітають квіти, саме через зниження імунітету навесні ми досить часто почуваємося втомленими та млявими. А для того, щоб хоча б якось збадьорити організм та наситити його вітамінами, пропонуємо вживати смачні та дуже корисні весняні компоти. Ось кілька цікавих рецептів:

1. Компот з шипшини.
Усі ми добре знаємо, що шипшина містить багато вітаміну С, тому, аби зберегти всю користь цієї ягоди, компот з неї потрібно готувати правильно.

Приготування:
Помийте 3-4 ст.л. ягід шипшини, підсушіть та перетріть в ступці, або іншій посудині. Потім ягідне пюре пересипте в термос та залийте 1 л. окропу і залиште настоюватися на ніч. А вже зранку можете пити смачний компот, підсолодивши його медом чи цукром.



2. Морс з журавлини.
Щоб приготувати смачний та корисний журавлиний морс, вам необхідно:

- промити і розім'яти ягоди;
- віджати з них сік;
- шкоринки, що залишилися від шипшини, залити водою і прокип'ятити 5-10 хвилин;
- відвар процідити та охолодити;
- з'єднати сік і відвар.
- додати трохи меду і смакувати чудовий компот!



3. Компот із сухофруктів.

Інгредієнти:
500 гр сухофруктів;
150-200 гр замороженої малини (не обов'язково);
2 л води;
1 лимон;
2 ст.л. меду, цукор.

Приготування:
Сухофрукти промийте проточною водою, викладіть в каструлю, додайте воду і залиште на 3-4 год. Потім воду з сухофруктів зліть в іншу каструлю, додайте туди цукор і закипятіть. Сухофрукти заліть підготовленим відваром. Лимон промийте і обдайте окропом, потім терткою зніміть шар цедри, не зачіпаючи білу частину. Відіжміть сік лимона, разом з цедрою додайте його до вашого компоту. Каструлю з компотом накрийте кришкою, укутайте та залиште настоюватися на ніч.



4. Брусничний морс з м'ятою.

Необхідні інгредієнти:
500 гр брусниць;
2-3 листки м'яти;
3 літри води;
цукор за смаком.

Приготування:
Ягоди брусниці протріть через сито. Залишки ягід помістіть в каструлю, а сік на 1 год. поставте у холодне місце. У каструлю з віджатими ягодами додайте вимите листя м'яти і закип'ятіть. Коли морс охолоне, процідіть його через марлю, додайте брусничний сік і пийте на здоров'я.



5. Компот із чорносливу та кураги.

Інгредієнти:
100 гр кураги;
70 гр чорносливу;
50 гр цукру
1 л води.

Приготування:
Замочіть курагу та чорнослив у теплій воді на 5 хв. Потім гарненько промийте і перекладіть в каструлю. Сухофрукти залийте 1 літром води і доведіть до кипіння. Після цього варіть компот на невеличкому вогні ще 15 хв. Потім додайте цукор і остудіть.

Такий компот з чорносливу і кураги можна пити і годуючим матерям і вводити по ложечці немовлятам. У ньому міститься багато вітамінів, що добре впливає на імунну та травну систему.



Смачного!

Статті до теми:

Як зробити каву смачнішою: секрети кавоманів

Топ-5 простих рецептів домашнього печива для дітей [+Фото]

Яблучне вино в домашніх умовах

Смачний квас в домашніх умовах: рецепт від читачки





На правах реклами