Ми у Facebook
20.03.2016, 12:30

Якою буде весна: прогнози рівненських синоптиків

На стрімке потепління в березні сподіватися не доводиться. Загалом, за прогнозом рівненських синоптиків, перший місяць весни, швидше за все, буде прохолодним і дощовим.
– Якщо характеризувати нинішню синоптичну ситуацію, – каже начальник обласного центру з гідрометеорології Богдан МАСОВЕЦЬ, – то можна спокійно твердити, що останній місяць зими виявився аномально теплим. Адже лютий більше нагадував весняну, аніж зимову погоду.

Середньодобова температура повітря перевищила норму на 4–10 градусів. З приходом календарної весни суттєвих змін в погоді не очікуємо. У березні дощі будуть чергуватися з мокрим снігом. Температура повітря коливатиметься від 5 градусів морозу до 5 тепла вночі і від нуля до 8-13 градусів тепла вдень.

За попередніми прогнозами, після 9 березня на Рівненщині має дещо похолодати.

– У деякі дні вночі позначка термометра може опуститися до двох градусів нижче від нуля. Але такого, як, скажімо, третього березня 1987 року – мінус 25,5 градуса – не буде. Також не варто сподіватися на аномально теплу погоду, яка спостерігалась у 1974-му. До речі, тоді 21 березня було зафіксовано рекордно високу за весь час спостережень температуру – плюс 23 градуси, – розповів начальник обласного центру з гідрометеорології.

Джерело: 7 Днів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ