Ми у Facebook
22.03.2016, 18:00

Рівненські тренери про 11 принципів здорового харчування

Тренери рівненського фітнес клубу "Manhattan" Богдан Андрушко та Володимир Шуст поділилися секретами здорового харчування.

11 принципів здорового харчування


1. Принцип необхідності — їжте тільки тоді, коли голодні. Калорії необхідні нам для роботи і існування.
2. Принцип достатності — основний прийом їжі — це порція 300-400 грам за один раз. Не можна переїдати, адже шлунок розтягується і потім вимагатиме все більше та більше їжі для відчуття ситості.
3. Принцип засвоєння — їжа повинна мати правильну кулінарну обробку, а під час поживання їжі потрібно добре пережовувати їжу. Не важливо скільки ви з'їли — важливо скільки з неї ви засвоїли.
4. Принцип безпеки — слідкуйте за тим, що ви споживаєте. Намагайтеся не їсти продукти з нітаратами, добре обробляйте фрукти та овочі перед вживанням.
5. Принцип вибору — обирайте найякісніші продукти, не економте на них. Слідкуйте за натуральністю продуктів та перевіряйте їх якість.
6. Принцип структурованого харчування — варто пам'ятати про баланс білків, жирів та вуглеводів в раціоні харчування. Найбільше зайвих кілограмів можна отримати від простих вуглеводів та не правильних жирів.
7. Принцип адекватності — слідкуйте за вибором продуктів. Не “вичитуйте” поради в інтернеті і не ставте експерименти над власним тілом.
8. Принцип сезонності — якість продуктів підбираємо по сезону. Варто обирати сезонні овочі та фрукти.
9. Принцип паузи — один день на два тижні можна робити розвантажувальні дні: кефірні чи овочеві, піст. Але потрібно врахувати, що це можна робити тільки тоді, коли до цього немає протипоказань.
10. Принцип поєднання — в процесі схуднення варто врахувати принципи поєднання продуктів. Так, для кращого засвоєння треба не роздільне харчування, а правильне їх поєднання. Так, не варто їсти овочі разом з фруктами, а м'ясо з рисом чи картоплею.
11. Принцип задоволення — споживайте продукти від яких отримуєте задоволення. Здорове харчування— це не суто обмеження в продуктах та порціях, а слідкування за їх складом і правильне їх поєднання між собою.

Тепер ви дізнались принципи, які рекомендують тренери MANHATTAN FITNESS CLUB, але кожна людина — має свої особливості, тому під час підготовки програм харчування і тренувань проводяться індивідуальні тестування. За детальними професійними порадами звертайтесь в MANHATTAN FITNESS CLUB.





На правах реклами