Ми у Facebook
22.03.2016, 18:20

На Сарненщині школярі висаджували дерева

На Рівненщині у Міжнародний день лісу розпочалася Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».
Так, до весняної акції вже долучилися наймолодші. Зокрема, вихованці шкільного лісництва, що діє на території Володимирецького та Сарненського районів, висадили дерева у шкільному лісництві, що в заповідному урочищі «Тріщава».

Як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, це заповідне урочище здавна користується популярністю серед місцевого населення. Лісівники ДП «Сарненський лісгосп» постійно опікуються його територією. Цього року вирішили на місці суцільної санітарної рубки закласти парк з рослин-інтродуцентів.

Більше новин району

За словами лісничого Костянтинівського лісництва Олега Зарви, у Міжнародний день лісу тут висадили 5 видів сосни, 3 види ялини, 2 види ялиці, птелею, клен та липу. Він сподівається, що за п’ять років молодий парк вже матиме належний вигляд.

Учні шкіл з сіл Городець, Довге та Костянтинівка, де діє шкільне лісництво, в заповідному урочищі «Тріщава» брали участь в озелененні території, закладці парку та посадці лісу.

На Сарненщині впіймали браконьєрів

Більш досвідченими у посадці лісу є вихованці Костянтинівського шкільного лісництва. Як розповіла його керівник Лідія Коречко, нині лісової справи навчається 50 учнів місцевої школи. Вони не лише проводять практичні зайняття, як то посадка лісу, заготівля насіння, виготовлення шпаківень, а й пишуться наукові роботи в Малій академії наук.






На правах реклами