Ми у Facebook
23.03.2016, 09:20

На Рівненщині у природоохоронній зоні річки хочуть організувати виробництво

Мова йде про річку Горинь у селищі Степань Сарненського району.
- На березі за 20 метрів до річки почали будувати цех з розливу води, - розповів ОГО депутат Сарненської районної ради, лікар зі Степаня Богдан Лазарчук. - Досі тут розташовувалася котельня санаторію "Горинь". Окрім того, що будівництво ведеться у природоохоронній зоні річки, то ще й це місце - історичне. Степанська селищна рада дозволу на це будівництво не надавала. Тобто цим будівництвом порушено усі статті земельного кодексу. Веде будівництво ТОВ "Степань-курорт". Воно зареєстроване у Степані за адресою санаторію "Горинь", інвестором якого збирається стати. Серед пунктів господарської діяльності цього ТОВ - виробництво мінеральної води ( у Степані є мінеральне джерело), безалкогольних напоїв, догляд за хворими тощо. Але нема санаторно-курортного оздоровлення. Тобто про відновлення діляьності санаторію мова не йде. Податків у бюджет Степаня ТОВ заплатило за чотири роки аж 22 гривні. На будівництві цеху з розливу води тут працюють люди з Тернополя. Думаю, що і працівники цеху будуть звідти. А степанці з цього ніякої користі не матимуть.

Нечистоти - у Горинь: Рівненщина може спровокувати епідемію інфекцій в Україні (ФОТО)

Богдан Лазарчук каже, що з приводу незаконного будівництва на березі Горині звертався у Сарненську районну прокуратуру із депутатським запитом. Але звідти відповіли, що не мають права втручатися, бо це нині не передбачено законодавством. Не факт, що за перевірку візьметься й екологічна інспекція, адже в Україні досі існує мораторій на перевірки. І щоб отримати на це дозвіл, потрібно звертатися у Київ. А це забере ще чимало часу.

Нагадаємо, що у складі ТОВ "Степань-курорт", яке зводить це з розливу води, - троє співзасновників. Один - Леонід Чистяков - з Києва, другий - ТОВ "Челсіворлдвайд" - з Об'єднаних Арабських Еміратів, третій - Клесівське підприємство з переробки деревини "Полісся-ресурс". До останнього підприємства причетний Микола Шершун - голова ради Федерації профспілок Рівненщини, голова Рівненської обласної організації Товариства лісівників України.










На правах реклами