Ми у Facebook
23.03.2016, 11:40

Для чого насправді представники ОБСЄ приїжджали на Рівненщину?

22 березня до Сарненської міської ради завітали представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), що виконують спеціальну моніторингову місію в Україні.
Зважаючи на події, що відбуваються і досі тривають на Сході нашої держави, 21 березня 2014 року, за результатами тривалих переговорів, в ОБСЄ прийняли рішення про направлення в Україну Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Згідно з прийнятим рішенням, СММ збирає інформацію та повідомляє держави-учасниці про безпекову ситуацію у зоні відповідальності, встановлює та інформує про факти інцидентів, включно щодо порушення базових принципів та зобов’язань в рамках ОБСЄ, здійснює моніторинг ситуації з дотримання прав людини та основних свобод, сприяє діалогу з метою зменшення напруженості та нормалізації ситуації.

Нагадаємо, що вчора громадський активіст висловив припущення, що [urlhttp://ogo.ua/articles/view/2016-03-22/74012.html]представники ОБСЄ приїжджали до Сарн через бурштин.[/url]

СММ відведено також провідну роль в моніторингу виконання Комплексу заходів, пов’язаних з виконанням державою Мінських домовленостей, досягнутих під час зустрічі Президентів України, Німеччини, Франції та Росії 12 лютого 2015 року.

"Бурштинові землі" Рівненщини не планують відновлювати

Зустріч пройшла в діалозі, в якому представники ОБСЄ спілкувались з міською владою.

За матеріалами Сарненської міської ради






На правах реклами