Ми у Facebook
23.03.2016, 12:00

На Рівненщині знайшли винних у "кришуванні" бурштину

Підполковник СБУ та керівник одного із районних відділів ДПС на Рівненщині систематично одержували хабарі за «кришування» незаконного видобутку бурштину.
22 березня 2016 року працівники прокуратури Рівненської області спільно з співробітниками управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України та за оперативної підтримки спецпідрозділу «Альфа» затримали двох посадовців правоохоронних органів, які налагодили систематичне одержання неправомірної вигоди від жителів північних районів області за сприяння незаконному видобутку бурштину.

Переглянути відео автомайдану про бурштиновий "клондайк"

Встановлено, що підполковник СБ України та керівник одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області сприяли у 10-кілометровій прикордонній зоні незаконному видобутку «сонячного» каміння, ігноруючи видобуток старателями бурштину та надання незаконних вказівок підлеглим.

"Бурштинові землі" Рівненщини не планують відновлювати


За місцем роботи та проживання вказаних посадовців, осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, прокуратурою та СБУ вилучено 2 кг бурштину, 3 станки для його оброблення, 2 мотопомпи, інше знаряддя та грошові кошти, ймовірно одержані внаслідок злочинної діяльності.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області






На правах реклами