Ми у Facebook
23.03.2016, 16:40

"Що таке інфографіка, як просувати газету?" - школярі Рівного пробували себе у журналістиці

Перший обласний етап Всеукраїнського турніру юних журналістів відбувся у Рівному.
Зліва - Ірина Голодюк ( команда ПДМ), справа - Марта Нєчаєва ( команда школи №23)

У турнірі взяли участь 20 школярів області 9-11 класів (чотири команди). За перемогу змагались команди обласного ліцею, міського палацу дітей та молоді Рівного, а також шкіл № 23 та № 15.

Хоч турнір назвали журналістським, однак він, швидше, був турніром з ораторського мистецтва про журналістику, оскільки журналістських завдань школярі не виконували. Їхнім завданням було підготувати доповідь на певну задану командою-опонентом тему, як наприклад, що таке інфографіка, назвіть шляхи просування газети, що таке комедійна журналістика тощо. Ці теми були роздані школярам заздалегідь, тож вони мали час на підготовку до турніру. Після доповіді включалася команда-опонент, яка пояснювала, з чим згодна чи не згодна у виступі доповідача. І рецензцію обом виступам давала команда-рецензент.

Коли школярі Рівненщини підуть на весняні канікули

Особливо у турнірі відзначилася команда школи №15 у складі Анастасії Родомазової, Яни Поліщук, Катерини Бутенко, Євгенії Железнюк, Дарини Мартинюк. Усі члени команди демонстрували глибокі знання з усіх питань турніру, вміли впевнено триматися, віртуозно дискутувати. При цьому були уважними і толерантними до чужих відповідей. Тож саме ця команда отримала перемогу у турнірі.

Команда школи №23 здобула друге місце. А її учасниця Марта Нєчаєва справила особливе враження на журі, бо яскраво себе проявила наявністю знань, вмінням впевнено триматися, наводити вдалі аргументи тощо.

Решта команд розділила третє місце.

Переможці турніру у подарунок отримали вай-фай-роутери.

Мешканці будинку Рівного потерпають через сусіда-автохама

Єдине у всьому цьому незрозуміло, чому педагогів змушують проводити турніри з журналістики для школярів, якщо цього предмета у навчальних закладах не вивчають. Адже в результаті організація таких заходів лягає додатковим тягарем на плечі вчителів української мови та літератури, які, зрозуміло, не є фахівцями з журналістики, і мають, окрім цього турніру, готувати дітей до участі ще у безлічі фахових олімпіад і конкурсів.


Оля Булавська з команди ПДМ


Команда ПДМ думає над завданням


Справа - команда школи №15


Команда Рівненцького обласного ліцею


Переможці - команда школи №15 - з подарунками

Фото Андрія Матвіїва






На правах реклами