Ми у Facebook
23.03.2016, 21:30

Топ-5 рецептів пісних страв з картоплі

Навіть у піст страви можуть бути дуже смачними. Рецепти кількох таких пропонує для вас портал "ОГО".
Картопля - один із улюблених продуктів серед українців, адже страви з неї і ситні, і смачні. А оскільки зараз триває Великий піст, ми підготували рецепти смачної і водночас пісної картоплі для наших читачів:

1. Запечена картопля з грибами.

Інгредієнти:
3-4 картоплини
700 гр печериць
цибуля, сіль, приправа "До картоплі".

Приготування:
Спочатку підготуйте гриби: відваріть і перекрутіть їх на м'ясорубці. Сиру картоплю також перекрутіть, а цибулю подрібніть і підсмажте на олії до м'якості. Потім змішайте картоплю з грибами і цибулею, додайте спеції, викладіть у форму для запікання та готуйте до зарум'янювання в духовці.



2. Тушена картопля в томатному соусі.

Інгредієнти:
1кг картоплі
3-4 помідори
2-3 цибулини
4-5 ст.л. олії
1 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. червоного перцю
сіль, зелень.

Приготування:
Цибулю подрібніть та підсмажте на олії, додайте томатну пасту і один нарізаний помідор (без шкірки). Все просмажте до випаровування рідини, потім додайте перець, перемішайте. Картоплю почистьте і наріжте кружальцями, викладіть до решти інгредієнтів, обсмажте. Коли картопля підрум'яниця, додайте гарячої води, сіль і тушкуйье до готовності. За 5 хв. до готовності додайте подрібнену зелень та помідори, що залишилися. Подавати страву гарячою!

3. Пісні картопляні котлети з рисом.

Інгредієнти:
5 середніх картоплин
100 гр рису
1 морквина
2 цибулини
олія, сіль.

Приготування:
Картолю відваріть в мундирах до готовносіт, потім почистьте і розімніть. Рис відваріть до готовносіті. Моркву і цибулю подрібніть і підсмажте на олії. Змішайте усі підготовлені продукти, підсоліть і сформуйте котлетки. Обсмажте котлети на олії з обох сторін.



4. Пісна запечена картопля з часником.

Інгредієнти:
1 кг картоплі
половинка перця чилі
2 головки часнику
1,5 ст.л. прованських трав
сіль, олія соняшникова.

Приготування:
Картоплю очистьте, помийте та порозрізайте навпіл. Часник очистіть та розберіть на зубчики. Чилі почистіть від насіння і дрібно поріжте. Додайте прованські трави, сіль і оливкову олію. Все змішайте. Викладіть картоплю у форму і запікайте в розігрітій до 180-190 °С духовці 40 хвилин.

5. Пісні картопляні пиріжки в тісті.

Інгредієнти:
500г борошна
120г рослинного масла
вода, сіль.
Для начинки - 500 гр відвареної картоплі, прянощі, сіль.

Приготування:
Спочатку замісіть круте тісто з борошна, олії, води та солі. Картоплю відваріть до готовності та кожну розріжте на 4 шматки. Ці шматки натріть прянощами з сіллю. Потім у розкачані квадратики з тіста викладайте шматки картоплі і защипніть краї. Смажте ці "пиріжки" олії до зарум'янювання.

Смачного!

ЩЕ БІЛЬШЕ ПІСНИХ РЕЦЕПТІВ

Статті до теми:

Пісні страви: Картопляна запіканка з цибулею

Пісні страви до столу від відомих рівнян





На правах реклами