Ми у Facebook
24.03.2016, 12:40

Кого слухати - Яценюка чи суд: прем'єр виступив проти доплати за газ споживачами без лічильників

Фото hvylya.net

Про це заявив учора на засіданні Кабміну.
Про рішення Вищого адмінсуду щодо доплати за газ споживачами, які не користуються лічильниками, портал ОГО писав у публікації Рівнянам без лічильників газу доведеться за блакитне паливо доплатити. Ним визнано незаконною та скасовано травневу постанову Кабміну про занижені обсяги споживання газу для громадян без лічильників.

Яка зарплата у Яценюка

А це означало, що споживачі без лічильників при наявності газової плити і гарячого водопостачання тепер вимушені платити за 6 кубометрів газу на місяць, а не за 3, як досі. Якщо є плита, але немає гарячої води і газового водонагрівача – за 9 кубометрів, а не за 4,5, якщо є і плита, і водонагрівач – за 18 кубометрів, а не за 9. Відповідно, за послуги, отримані з травня торік, вони мали доплатити.

У "Рівнегазі" попереджають про можливі перебої у роботі сайту 104.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк учора на засіданні Кабміну звернувся до газопостачальних компаній, які, за його словами, добилися цього рішення Вищого адмінсуду, з вимогою перерахувати споживачам без лічильників плату за блакитне паливо і повернути частину сплачених коштів за спожитий раніше газ. Також він запропонував невідкладно прийняти постанову, якою затвердити норму витрат замість 6 кубометрів газу на місяць для споживачів без лічильників при наявності газової плити і гарячого водопостачання - 4,4 кубометра.

Коли і як це буде втілено у життя - поки невідомо.





На правах реклами