Ми у Facebook
25.03.2016, 18:00

Рівнян закликали боротися із забруднювачами повітря

Як саме це робити - поінформували з Українського центру контролю над тютюном.
Законодавство про заборону куріння в закладах харчування ресторанного господарства діє в Україні вже три роки. Не курити в таких закладах вже стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається і курцями, і некурцями. Проте є заклади, які порушують закон. Отож що робити, якщо у кафе, ресторані чи барі курять?

1) Вимагайте книгу скарг, і записуйте в неї свою пропозицію або скаргу на те, що у приміщенні курять. Книга скарг є офіційним документом, але вона не є підставою для накладання штрафу. Через книгу скарг можна домогтися спілкування з адміністрацією.

Штрафи за куріння хочуть підвищити вдвічі

2) Напишіть скаргу у контролюючі органи, зараз це Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів, у майбутньому вона буде мати іншу назву, але суть її діяльності не зміниться.
Нещодавно було надано можливість споживачам подавати скарги в електронному форматі, і скарга, надіслана з комп’ютера або мобільного, має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. Це нововведення значно полегшує комунікацію споживачів, клієнтів і контролюючих органів. Тобто звернутися до контролюючих органів зі скаргою можна такими шляхами:

- подати електронну скаргу до Державної служби з питань захисту прав споживачів на веб-сайті www.dsiu.gov.ua/feedback у розділі «Віртуальна приймальня»;

В Україні не меншає курців

- надіслати скаргу на електронну адресу Державної служби з питань захисту прав споживачів: dsiu@dsiu.gov.ua ;

- надіслати скаргу поштою на адресу: 03680 м. Київ-150, вул. Горького, 174.

У тексті скарги необхідно вказати юридичну особу, юридичну та фактичну адресу суб’єкта господарювання. Без зазначення цієї інформації Вашу скаргу не задовольнять. Ця інформація є у фіскальному чеку й у книзі скарг та пропозицій, що міститься у куточку споживача закладу та має бути надана на вимогу клієнта.






На правах реклами