Ми у Facebook
26.03.2017, 08:30

Як рівнянам звикнути до переведення годинника

У 2017 році перехід на літній час припадає на 26 березня. О третій годині ночі треба буде перевести стрілки годинника на одну годину вперед — з 03:00 на 04:00.


Дослідження стверджують: майже 70% населення так чи інакше відчуває перехід на літній час. В одних це порушення режиму сну, спочатку розвиток хронічного недосипання, а потім – і симптомів безсоння. Страждає й наш емоційний стан. Ми стаємо роздратованими, боїмося вранці проспати чи запізнитися на заплановану зустріч, знижується працездатність. Також у перший тиждень після переходу на літній режим можливий головний біль, проблеми з тиском. Звикання до нового режиму відбувається не менше 1-3 тижнів.

Коли переводимо годинники



Є декілька порад, які допоможуть перебудувати наш біологічний годинник і легко перейти на літній час:


- За 3-2 дні переводу стрілок постарайтесь прокидатись трохи раніше, ставте будильник на 15 хвилин раніше, а наступного дня – на півгодини раніше.

- Прокинувшись вранці, широко позіхніть (це допоможе наситити мозок киснем), потягніть по черзі руки та ноги, розімніть спину і вставайте.

- Одразу ж відкрийте штори – денне, а тим більше сонячне світло потрапить на обличчя та шкіру й одразу ж розбудить ваш біологічний годинник.

- Вставши з ліжка, варто трохи розім’ятись, ще краще – зробити зарядку, ввімкнувши музику.

- Допоможе швидко підбадьоритися склянка води з кількома краплями лимонного соку, яблуко за півгодини до їжі, апельсиновий сік чи кілька часточок апельсина, шматочок чорного шоколаду (кава діє не одразу і не надовго).

- Якщо ви боїтеся у понеділок вранці запізнитись, приготуйте ще звечора необхідний одяг, зберіть сумку, подбайте про сніданок.

- Щоб уникнути ранкових дитячих сліз та істерик, за 15-20 хвилин до підйому розсуньте штори, ввімкніть мультик чи спокійну приємну музику, яка подобається дитині; для повної гарантії легко помасажуйте дитині мочку лівого вушка.

- Кілька днів підряд постарайтесь лягати спати якомога раніше; навіть якщо не вдасться заснути, то хоч трохи заспокоїтесь (ідеальний варіант – лягати після сутінок і вставати зі сходом сонця).

- Більше вживайте здорової їжі, різнокольорових овочів та фруктів, фізично працюйте, рухайтесь, гуляйте на свіжому повітрі, радійте весняній природі.

- Перед сном не можна наїдатися; добре випити склянку теплого молока з медом, прийняти теплий душ, почитати книжку, вимкнувши телевізор.

- Найкраща поза для засинання – зручно вмоститись на спині, витягнувши ноги та руки, повністю розслабитись, заплющити очі, дихати повільно та глибоко...







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ